Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STROGA PRAVILA

Prijavili najveći broj slučajeva korone od izbijanja epidemije prije dvije godine, uveden lockdown u gradu od devet milijuna ljudi

Koronavirus u Kini - 1
Koronavirus u Kini - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Kina je u subotu prijavila najveći dnevni broj slučajeva bolesti COVID-19 od izbijanja epidemije u Wuhanu prije dvije godine.

Nacionalna zdravstvena komisija prijavila je 1.524 slučaja, uključujući 1.084 asimptomatska slučaja. U petak je uveden lockdown u sjeveroistočnom gradu Changchunu nakon što su tamo otkrivene stotine slučajeva. Prema strogim pravilima, samo jedna osoba po kućanstvu može svaki drugi dan napustiti dom kako bi otišla u kupovinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Antony Blinken i Wang Yi niz složenih pitanja Američki državni tajnik u Kini: Napetosti se produbljuju zbog Rusije

Svih devet milijuna stanovnika grada bit će testirano na virus.

Nakon izbijanja epidemije u Wuhanu početkom 2020., Kina je usvojila politiku nulte tolerancije na COVID-19 i vlasti su brzo poduzele stroge mjere kako bi spriječile širenje virusa.

Tijekom protekle dvije godine epidemija je gašena masovnim testiranjem i zatvaranjem gradova.

Međutim, budući da je varijanta omikron prvi put otkrivena u Kini u siječnju, zdravstveni stručnjaci kažu da će zbog tog vrlo zaraznog soja kineski pristup borbi protiv covida biti testiran do krajnjih granica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene