Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUŽBENO ZABILJEŽENI

Pandemija i dalje traje: Prvi slučajevi smrti u Kini nakon više od godine dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe umrle su od posljedica covida-19 u Kini, gdje je posljednji put smrt od te bolesti zabilježena u siječnju 2021. godine, objavilo je kinesko povjerenstvo za zdravstvo u subotu.

Nezavisni stručnjaci sumnjaju u točnost službenih kineskih podataka o broju zaraza i smrti, prema kojima je zadnja smrt od COVID-19 zabilježena 25. siječnja 2021. godine.

Kineske vlasti su nedavno zabilježile rekordne razine zaraze koronavirusom otkako je završio prvi val u Wuhanu početkom 2020. godine.

Gotovo 4000 novih slučajeva zaraze zabilježeno je u 16 kineskih pokrajina, ne računajući Hong Kong.

Brojke su još uvijek relativno niske u usporedbi s drugim zemljama, no zbog kineske politike nulte tolerancije prema koronavirusu vlasti na manja žarišta reagiraju ozbiljno: masovnim testiranjima, ograničenjima prijevoza i pravilima o karanteni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Ima li kraja? Kina se muči s rekordnim brojkama: Ovo je najteži val zaraze
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio najnovije podatke, preminulo još 15 osoba: Provjerite stanje po županijama

Nekoliko milijuna kineskih građana je trenutno u lockdownu, uključujući grad Shenzen i dijelove Šangaja, dva najvažnija gospodarska središta u zemlji.

Nekoliko dijelova glavnog grada Pekinga s tisućama stanovnika također je zatvoreno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene