Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izraelske ofenzive

Gaza treba ukloniti 600.000 smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavna izraelska ofenziva u Pojasu Gaze završila je uništenjem velikog broja kuća i zgrada, nakon čega je ostalo oko 600.000 tona raznog otpada, ocijenila je u srijedu UN-ova agencija.

Prema prvim procjenama, više od 14.000 kuća, 68 javnih zgrada i 31 zgrada nevladnih organizacija potpuno je ili djelomično uništena, stoji u priopćenju UN-ova programa za razvoj. 'Kao posljedica borbi i bombardiranja, ostalo je oko 600.000 tona raznog otpada, među kojim i betonskog, a trebat će ga što prije ukloniti. To nam je apsolutni prioritet', rekao je Jens Toyberg-Fandzen koji vodi UN-ovu agenciju na palestinskim teritorijima. 

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

>> Izrael će omogućiti pomoć Gazi

'Među otpadom ima puno toksičnih i opasnih materijala, a možda i eksplozivnih naprava koje nisu eksplodirale. Sve treba hitno ukloniti kako bi se zaštitili životi Palestinaca u Pojasu Gaze. Na taj će im se način što prije omogućiti i pristup mjestima u kojima će moći dobiti humanitarnu i socijalnu pomoć', rekao je. U UN-ovoj agenciji nadaju se da će prikupiti oko 25 milijuna dolara za uklanjanje otpada, rušenje oštećenih zgrada, raščišćavanje terena i deaktiviranja neeksplodiranih bomba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene