Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kubanski predsjednik Fidel Castro idući će tjedan biti domaćin večere za čelnike Pokreta nesvrstanih. Večera će biti prvo Castrovo pojavljivanje u javnosti otkako je prije više od mjesec dana operiran.Castru je 80 godina, a 31. je srpnja objavio kako je bio na hitnoj operaciji zbog problema u trbušnoj šupljini. Tada je Raulu Castru, svojem 75-godišnjem bratu i ministru obrane, privremeno predao dužnosti predsjednika države i komunističke partije.

Vezani članci Uzimanje lijeka, ilustracija Rješenje na pomolu? Ministri Beroš i Marić u utorak o sanaciji dugovanja veledrogerijama Sastanak ministra Beroša s predstavnicima veledrogerija Gotov sastanak s veledrogerijama, nastavlja se blokada? "Ograničenja lijekova prema bolnicama će se nastaviti"

Početkom ovoga tjedna Castro je objavio priopćenje kako će se moći sastati s nekim gostima tijekom jednotjednoga summita nesvrstanih koji sutra počinje u Havani. 

Prema tom priopćenju, činilo se kako će sastanci biti mali i privatni i nije se moglo zaključiti hoće li Castro sudjelovati na radnim sjednicama. 

Ipak vlada je sada objavila novi raspored događanja na summitu i u njemu je žutom bojom označen Fidel Castro kao domaćin večere u petak. Taj je raspored kubanski međunarodni press-centar e-mailom poslao novinarima koji će pratiti summit nesvrstanih.