Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna dojava

Lourdes: 30.000 ljudi evakuirano zbog lažne dojave o bombi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evakuirano je 30.000 hodočasnika iz svetišta Lourdes zbog dojave o postavljenim bombama. Dojava je, pokazalo se, bila lažna.

Oko 30.000 hodočasnika okupilo se u Lourdesu gdje su došli proslaviti blagdan Veliku Gospu, no hodočašće je prekinula dojava o bombama, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Marko Rakar Dramatična nedjelja u Zagrebu Može li se pronaći pošiljatelja maila s dojavom o bombama? Informatički stručnjak: "Treba razumjeti policiju..." Izvanredna vijest NIJE PRVI PUT Drama u Zagrebu: Stigle dojave o bombama u nekoliko šoping centara, policija na terenu, oglasio se Tomašević

‘Policijska postaja zaprimila je prijetnju u kojoj stoji da će u 15 sati u svetištu eksplodirati četiri bombe’, rekao je Pierre Adias glasnogovornik svetišta te dodao da je evakuacija prošla mirno.

'Svetište je trenutačno prazno’, rekao je Adias, a prenosi AP. Prijenos uživo iz Lourdesa koje se inače može pratiti na internetskoj stranici TV Lourdes je prekinut, zbog razloga 'neovisnih o našoj volji’, stajalo je na stranici. 

'Pirotehničari su završili s pregledom svetišta. Otvorit ćemo ga na vrijeme za završnu ceremoniju', rekao je Rene Bidal, šef policije i regionalni predstavnik za AFP.

Nakon provjere, svetište je ponovno otvoreno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene