Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija uhitila trojicu za napade u Bombaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska policija uhitila je trojicu muškaraca osumnjičenih za napad na vlakove 11. srpnja u Bombaju. U napadu je poginulo 207 osoba, a ovo su prva službena uhićenja povezana s terorističkim napadom.

Indijska državna televizija objavila je, kako saznaje iz policijskih izvora, da su u sjevernoj indijskoj državi Bihar kasno u četvrtak uhićena dvojica muškaraca, a treći je uhićen rano jutros u Bombaju. 

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Do sada je na ispitivanje zbog terorističkog napada bilo privedeno nekoliko stotina ljudi, no ovo je prvo službeno uhićenje osumnjičenika. Trojica osumnjičenih u petak će izaći pred sud u Bombaju. 

Sva trojica uhićenih su mislimani, a sumnja se kako su pomogli u organizaciji napada. 

"Vjerujemo kako njih troje imaju saznanja o napadu,'' rekao je za indijsku državnu televiziju izvor blizak policiji koji je želio ostati anoniman. 

Policija u Bombaju vjeruje kako u Indiji postoje muslimani koji su spremni izvršiti i organizirati takve napade. Tvrde kako su to najvjerojatnije pripadnici Studentskog islamskog pokreta Indije.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene