Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska policija uhitila je trojicu muškaraca osumnjičenih za napad na vlakove 11. srpnja u Bombaju. U napadu je poginulo 207 osoba, a ovo su prva službena uhićenja povezana s terorističkim napadom.


Indijska državna televizija objavila je, kako saznaje iz policijskih izvora, da su u sjevernoj indijskoj državi Bihar kasno u četvrtak uhićena dvojica muškaraca, a treći je uhićen rano jutros u Bombaju. 

Vezani članci Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...'' Pucnjava u Atlanti Jesu li napadi u Atlanti motivirani mržnjom prema Azijatima zbog pandemije ili zbog ovisnosti o seksu?

Do sada je na ispitivanje zbog terorističkog napada bilo privedeno nekoliko stotina ljudi, no ovo je prvo službeno uhićenje osumnjičenika. Trojica osumnjičenih u petak će izaći pred sud u Bombaju. 

Sva trojica uhićenih su mislimani, a sumnja se kako su pomogli u organizaciji napada. 

"Vjerujemo kako njih troje imaju saznanja o napadu,'' rekao je za indijsku državnu televiziju izvor blizak policiji koji je želio ostati anoniman. 

Policija u Bombaju vjeruje kako u Indiji postoje muslimani koji su spremni izvršiti i organizirati takve napade. Tvrde kako su to najvjerojatnije pripadnici Studentskog islamskog pokreta Indije.