Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično ponašanje

Društvenim mrežama širi se neobičan trend tinejdžera: Stručnjakinja objasnila što se događa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Svaki roditelj tinejdžera zna da su oni ti koji će izvesti neku šalu kada su u pitanju obiteljske fotografije.

Imali smo godine "zečjih ušiju",  isplaženih jezika, a sada je generacija Z osmislila novi način da udovolji obitelji što se tiče obiteljskog fotografiranja, dok se istovremeno distancira tijekom fotografiranja prekrivanjem nosa.

Sada mlađe generacije prekrivaju nos i sredinu lica rukama, kako bi se što manje vidjeli na slikama.

Jedan su od takvih primjera kći boksača Tysona Furyja, Venezuela i njezina sestrična Valentina, koje su na fotografiji koju je on objavio prekrile lice i na taj se način sakrile od kamere. 

I majka Michelle Harris otkrila je kako je njezin sin također odbijao biti na božićnoj obiteljskoj fotografiji ako ne može prekriti lice. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhitili ga Skupo ga je koštalo dobacivanje policajcu: "Kaj si se ti, debeli, došel tu šepuriti?"

"Kao roditelji, želimo snimiti odrastanje naše djece. Njihov prvi korak, svaki zub, aparatić i zatim to ponosno objavljujemo, a pritom ne razmišljamo koliko to može biti stresno za našu djecu zbog društvenih mreža", poručila je majka Harris.

Stručnjakinja za roditeljstvo i odgoj Amanda Jenner novi trend pripisuje razdoblju odrastanja u kojem tinejdžeri ne prihvaćaju svoj izgled.

"Važno je zapamtiti da je ta faza normalan dio odrastanja, gdje su traženje neovisnosti i uspostavljanje osobnih granica ključne razvojne prekretnice", poručila je.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Pročitajte i ovo Joe Biden Ratne ovlasti Demokrati bijesni zbog napada SAD-a na hutisti, obrušili se na Bidena: "Neprihvatljivo kršenje Ustava"

"Društvene su mreže u jednu ruku jako teške za tinejdžere, posebno kada su njihove nefiltrirane ili neuređene fotografije postavljene na društvene mreže roditelja. Skrivanje lica omogućuje im da budu na fotografiji kako bi usrećili svoje roditelje, a da pritom zadrže svoju autonomiju", rekla je stručnjakinja. 

Harris se prisjeća kako su se prije fotografije stavljale u albume i gledale samo u posebnim trenutcima, ali današnji je svijet u potpunosti drukčiji, piše NY Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas kod susjeda Muškarac pao u šaht i poginuo: Unatoč brzoj reakciji, nije mu bilo spasa

"Možda bismo trebali tražiti pristanak naših tinejdžera i pregovarati o tome što smijemo, a što ne kada objavljujemo fotografije. Uostalom, ni ja se ne bih osjećala ugodno da se moja loša fotografija podijeli na internetu", poručila je majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene