Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratne ovlasti

Demokrati bijesni zbog napada SAD-a na hutisti, obrušili se na Bidena: "Neprihvatljivo kršenje Ustava"

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Nakon napada na hutiste u Jemenu koje su izveli Velika Britanija i SAD američki demokrati obrušili su se na predsjednika Joea Bidena. Tvrde da je prekršio Ustav.

Nekoliko demokrata prekorilo je u četvrtak predsjednika SAD-a Joea Bidena zbog pokretanja zračnih napada na hutiste u Jemenu bez odobrenja Kongresa tvrdeći da je ta akcija protuustavna.

"Predsjednik treba doći u Kongres prije nego što pokrene napad na hutiste u Jemenu i uključi nas u još jedan bliskoistočni sukob", tvitao je zastupnik Ro Khanna.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Referirao se na članak I. Ustava i poručio da će ustrajati na tome da se temeljni državni dokument poštuje bez obzira na to je li u Bijeloj kući demokrat ili republikanac.

"Odjeljak 2C Zakona o ratnim ovlastima je jasan: POTUS može uvesti SAD u neprijateljstva samo nakon odobrenja Kongresa ili u slučaju izvanrednog stanja kada je SAD pod neposrednim napadom", nastavio je kalifornijski demokrat.

Pročitajte i ovo Prizor napada Rat u Crvenom moru VIDEO Pogledajte prve dramatične snimke napada na Jemen! Hutisti poručili: "Platit ćete visoku cijenu"

Zastupnik Mark Pocan izrazio je bojazan da bi Bidenova akcija u Jemenu mogla upetljati SAD u još jedan desetljećima dug sukob bez odobrenja Kongresa.

"Bijela kuća mora surađivati ​​s Kongresom prije nastavka ovih zračnih napada u Jemenu", pozvao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene