Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se podrški

Zahuktava se velika pravna bitka Trumpa s protivnicima

Predsjednik Donald Trump na press konferenciji (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Predsjednik Donald Trump na press konferenciji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predsjednik Donald Trump na press konferenciji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Predsjednik Donald Trump na press konferenciji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kalifornijski državni odvjetnik Xavier Becerra (Foto: Dnevnik.hr) Kalifornijski državni odvjetnik Xavier Becerra (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednik Donald Trump na press konferenciji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Iako je proglasio izvanredno stanje u nadi da će tako osigurati sredstva za izgradnju zida na granici s Meksikom, američkog predsjednika očekuje velika pravna bitka s protivnicima.

Zid je jedno od glavnih predizbornih obećanja Donalda Trumpa. Nakon što je u Kongresu spriječena druga blokada Vlade u manje od mjesec dana, Trump je povukao potez koji brojni stručnjaci smatraju ozbiljnim presedanom. Nekoliko saveznih država i udruga za promicanje ljudskih prava već su najavili podnošenje tužbe.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Kalifornijski državni odvjetnik Xavier Becerra rekao je kako je predsjednik znao što čini. "Kao što je predsjednik i sam rekao, nije morao ovo učiniti. Nema nikakve ugroze za naciju. Izvanredno stanje koristi kao pokriće. Na kraju je i sam priznao kako se nada da će ga konzervativni članovi Vrhovnog suda podržati", kaže Beccera.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene