Iako je proglasio izvanredno stanje u nadi da će tako osigurati sredstva za izgradnju zida na granici s Meksikom, američkog predsjednika očekuje velika pravna bitka s protivnicima.

Galerija


Zid je jedno od glavnih predizbornih obećanja Donalda Trumpa. Nakon što je u Kongresu spriječena druga blokada Vlade u manje od mjesec dana, Trump je povukao potez koji brojni stručnjaci smatraju ozbiljnim presedanom. Nekoliko saveznih država i udruga za promicanje ljudskih prava već su najavili podnošenje tužbe.

Vezani članci Donald Trump Trump mijenja strategiju u namjeri da zadrži vlast: "Šalje užasnu poruku o tome tko smo mi kao zemlja" Rudi Giuliani na konferenciji za medije - 7 Bivši gradonačelnik New Yorka toliko žustro branio Trumpa da mu se otopila boja sa zalisaka

Kalifornijski državni odvjetnik Xavier Becerra rekao je kako je predsjednik znao što čini. "Kao što je predsjednik i sam rekao, nije morao ovo učiniti. Nema nikakve ugroze za naciju. Izvanredno stanje koristi kao pokriće. Na kraju je i sam priznao kako se nada da će ga konzervativni članovi Vrhovnog suda podržati", kaže Beccera.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr