Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više od milijardu dolara

Puljić o projektilima koje Biden šalje Ukrajini i odlasku američkih vojnika: "To bi Zelenski želio čuti, ali neće"

U Dnevnik Nove TV uživo iz Washingtona javio se Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere i otkrio kakvu to pomoć od 350 milijuna dolara Biden šalje Ukrajini.

"Ne znamo podrobnosti, ali se zna da je uglavnom riječ o protuzračnim raketnim projektilima i protutenskovskim projektilima. Dakle ono što je Ukrajincima najviše potrebno", kazao je Puljić te dodao kako Amerikanci ne štede na vojnoj pomoći Ukrajini. Za manje od godinu dana, uz ovih 350 milijuna dolara, Ukrajini su dali milijardu dolara pomoći u vojnoj opremi i naoružanju, rekao je i dodao kako je riječ o najvećoj takvoj pomoći u američkoj povijesti.

"Sjetite se 90-ih godina. Slovenija, Hrvatska, BiH su bile pod embargom za dobivanje naoružanja iz inozemstva za obranu. A sad vidite kolika se pomoć daje Ukrajini", istaknuo je Puljić te dodao kako postoji put preko Poljske da se ta pomoć i dopremi Ukrajini.

Pročitajte i ovo Rusi okupiraju sve više ukrajinskog teritorija GRAFIČKI PRIKAZ VIDEO Pogledajte situaciju na terenu: Rusija pritišće iz nekoliko različitih pravaca, raste pritisak na Harkiv

"Amerikanci čine mnogo. Oni su imali i svoje instruktore u Ukrajini do prije nekoliko dana, koji su obučili Ukrajince da mogu upravljati s tim modernim tehnologijama", rekao je.

Dopiru li do Bidena ogorčene izjave predsjednika Zelenskog da ga je Zapad ostavio na cjedilu i kako se Bijela kuća misli ponašati u idućim danima, pitali su Puljića voditelji Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODRŠKA UKRAJINCIMA Zgrada Vlade u bojama Ukrajine: "Hrvatska je uz vas"

Pročitajte i ovo Ana Malbaša Rat u Ukrajini Reporterka Ana Malbaša iz prihvatnog centra u Poljskoj: "Osjećaju strah, očaj i tugu..."

Puljić kaže: "Naravno da dopiru. Njih dvojica se često čuju. Sva ova pomoć ide iz Bidenovog ureda. Danas je informacija iz Bijele kuće da su tražili od Kongres da se odobri novih 6,5 milijardi dolara pomoći Ukrajincima, ali Biden je rekao jasno i glasno Zelenskom i cijelome svijetu da američki vojnici neće ići u Ukrajinu. To bi vjerojatno Zelenski želio čuti, ali neće. Amerika i NATO postavljaju veliki obrambeni zid na granici Ukrajine sa zemljama koje su u NATO savezu", kazao je Puljić i dodao kako bi Ukrajinci željeli uvođenje zone zabranjene za letove, ali iz Washingtona poručuju da je to odluka NATO-a.

Pročitajte i ovo Rusi okupiraju sve više ukrajinskog teritorija GRAFIČKI PRIKAZ VIDEO Pogledajte situaciju na terenu: Rusija pritišće iz nekoliko različitih pravaca, raste pritisak na Harkiv

SAD danas u Europu šalje 7000 vojnika koji će biti raspoređeni na istočnom krilu NATO saveza, kazao je Puljić te ističe kako će jedino ako Rusija pređe granicu koje od država članica NATO saveza "cijeli NATO savez na čelu s SAD-om vojno ustati protiv Rusije".

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu pročitajte >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene