Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok požara nepoznat

FOTO/VIDEO Hamburgom se širi oblak otrovnih kemikalija, evakuirani ljudi: ''Centar grada je potpuno zacrnjen''

Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Izbio je ogroman požar u Hamburgu, a vatrogasci i policija su upozorili građane da zatvore prozore i vrata zbog plinova i kemijskih spojeva u zraku. Zasad nema izvješća o žrtvama.

U požaru koji je izbio oko pola pet u nedjelju ujutro u dva skladišta na kamionskom stajalištu u Hamburgu ono je u potpunosti izgorjelo, javili su hamburški vatrogasci. 

"Centar Hamburga je potpuno zacrnjen", rekao je glasnogovornik hamburških vatrogasaca za njemačku novinsku agenciju dpa.

Otprilike 140 ljudi je evakuirano, rekao je glasnogovornik policije, prema agenciji Reuters.

Vidljiv je veliki stup dima koji se nadvija nad mjestom požara dok ogroman oblak dima putuje prema gradu pa je građanima u dijelu grada pod nazivom Rothenburgsort odmah upućeno upozorenje o iznimnoj opasnosti uz nalog da zatvore prozore i vrata.

''Stanovništvo u području Hamburga [HH-Rothenburgsort] može biti pogođeno dimnim plinovima i kemijskim komponentama u udisaju zraka uslijed požara. Oblak dima kreće se u pravcu grada. Javit ćemo vam kada opasnost prođe. Pratite upute hitne službe. Molimo vas da također obavijestite svoje susjede, posebno one kojima je možda potrebna pomoć zbog invaliditeta, jezičnih barijera ili smanjene pokretljivosti'', navodi se u priopćenju Vatrogasne brigade Hamburga.

Još se čuju detonacije, a navodno je došlo i do curenja sumporovodika. Vatrogasci mogu ući u prostorije samo s respiratornim maskama, javlja NDR.


Vatrogasne snage su na terenu s ukupno šest vatrogasnih vozila i ljestvama, a što bi mogao biti uzrok požara zasad nije poznato, kao ni što se nalazi u skladištima koja su planula. 

Zasad nema izvješća o žrtvama, a vjeruje se i da nitko nije bio na licu mjesta kada je izbio požar.

Zatvorena je cesta u okolici grada u oba smjera kako bi vatrogasci bili efikasniji u gašenju požara, a uspostavljene su zamjenske rute.

 

Pročitajte i ovo Urušila se zgrada u Marseilleu - 2 u Marseilleu FOTO/VIDEO Stravični prizori na Uskrs: Urušila se zgrada, požar otežava potragu za živima. "Psi ne mogu izdržati vrućinu"

Pročitajte i ovo Saniranje požara u tvornici parketa - 4 I danas stotinu vatrogasaca na terenu Sanacija požara u Velikoj Gorici trajala i danas: "Definitivno je postojala opasnost za okolne kuće"

Oglasile su se i Njemačke željeznice kazavši da su pruge između Hamburga i Büchena morale biti zatvorene zbog požara te će vlakovi između Hamburga i Berlina biti preusmjereni i kasnit će, a oni između Hamburga i Rostocka su otkazani.

 



 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene