Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško ozlijeđen radnik

Direktor tvornice otkrio strašne detalje o požaru i demantirao glasine o eksploziji: "Par tisuća kvadrata je izgorjelo. Cijelu noć smo gasili"

Aktualno Galerija Požar kod Velike Gorice - 13 Požar kod Velike Gorice - 13 Foto: JVP Velika Gorica Požar kod Velike Gorice - 9 Požar kod Velike Gorice - 9 Foto: JVP Velika Gorica Požar kod Velike Gorice - 10 Požar kod Velike Gorice - 10 Foto: JVP Velika Gorica Požar kod Velike Gorice - 3 Požar kod Velike Gorice - 3 Foto: JVP Velika Gorica +0 Direktor tvornice parketa i pilane Galeković Galerija 1/5 >>
Filip Galeković, direktor pilane i tvornice parketa Galeković u kojoj je sinoć izbio požar komentirao je strašan događaj. O svemu se oglasio i gradonačelnik Velike Gorice.

Direktor pilane i tvornice parketa Galeković u Mraclinu gdje je u noći s petka na subotu izbio požar u kojemu je teško ozlijeđen radnik komentirao je strašan događaj.

"Užasno, više ne znam ni što razmišljam. Cijelu noć smo gasili i mi smo sudjelovali, presvlačio sam se tri puta od početka požara dok nije došlo više vatrogasnih postrojbi. Ne mogu spavati iako sam preumoran, tako da idemo sad još u posjetu našem kolegi i posjetiti njegovu obitelj", rekao je.

Ozlijeđeni kolega ima 51 godinu, a u pogonu je zaposlen nekih pet, šest godina. Kada je izbio požar troje radnika je bilo u smjeni, ali samo on je bio u tom dijelu koji se zapalio. Radi se o dijelu gdje se nalazi stroj za proizvodnju peleta. Uzrok još nije poznat, ali demantirao je ranije izjave da je došlo do eksplozije stroja.

"Gledali smo, to je netko rekao, ali stroj je cijeli, nije došlo do nikakve eksplozije. Ali kao što sam rekao -  pelet, drvna piljevina, prašina jako je zapaljiva."

Pročitajte i ovo Požar kod Velike Gorice - 11 Objavljeni detalji VIDEO/FOTO Buktinja kod Velike Gorice: Eksplozija stroja u pilani i tvornici parketa, izbio veliki požar. Teško ozlijeđen 51-godišnji radnik

Na teren je došao pomoći veliki broj radnika.

"U ovom pogonu imamo zaposleno oko 160 radnika, imamo još jedan pogon. Planiramo se u što kraćem roku reorganizirati jer gradimo i nove pogone s druge strane, pa mislimo preusmjeriti struju i sve ventilatore, grijanje na tu stranu. Moramo se posložiti i vidjeti obujam štete, što sve treba napraviti. Puno ljudi zove i nudi pomoć pa mislim da ćemo uz pomoć prijatelja biti brzo gotovi."

Još nije sigurno kolika je točno pogona uništeno, otprilike četvrtina. Svakako riječ je o velikoj površini. 

"Par tisuća kvadrata je izgorjelo. Dva proizvodna pogona jedan za pelete i drugi za proizvodnju lemela", rekao je na kraju.

"Ne pamtim ovako veliki požar u našem gradu"

Oglasio se i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je zahvalio svim hitnim službama na pravovremenoj reakciji. Svi raspoloživi resursi su u kratkom vremenskom roku bili na terenu.

Pročitajte i ovo Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 u Puli Uhićen muškarac (55) koji je htio zapaliti zgradu policije

"Nažalost ne pamtimo ovako veliki požar u našem gradu. Materijalna šteta je velika no ono što je u ovom trenutku sigurno najbitnije da ozlijeđeni djelatnik bude u redu i da ozdravi", poručio je.

"Požar je pod definitivno već kontrolom, on je saniran, a za utvrđivanje svega ostaloga od materijalne štete do pravih uzroka ćemo morati pričekati vještačenje", dodao je gradonačelnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene