Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen u drugoj županiji

Je li zakazao sustav? Kradljivac tramvaja u Zagrebu - srednjoškolac: Prijeti mu do tri godine zatvora

Aktualno Galerija Uhićen kradljivac tramvaja - 1 Uhićen kradljivac tramvaja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen kradljivac tramvaja - 2 Uhićen kradljivac tramvaja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen kradljivac tramvaja - 3 Uhićen kradljivac tramvaja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen kradljivac tramvaja - 4 Uhićen kradljivac tramvaja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Neven Brnjas, povjerenik sindikata Hrvatski vozać Galerija 1/8 >>
Potraga nije dugo trajala. Uhićen je kradljivac zagrebačkog tramvaja, a riječ je o srednjoškolcu.

Mladić nije dugo bježao policiji. Svemu su pripomogle i snimke objavljene na društvenim mrežama.

Uhićen je u petak navečer na području policijske uprave osječko baranjske, doveden u Zagreb, a policija ga tereti za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, za što je predviđena kazna do tri godine zatvora.

Mnogima je ovaj događaj na prvu zazvučao simpatično, ali daleko je od toga. Posljedice su mogle biti kobne. Građani su se izjasnili kakva bi po njima bila primjerena kazna, donosi reporter Dnevnika Nove TV, Ivan Čorkalo.

"Financijski rigorozno kazniti jer kad ga se udari po džepu svi to drugačije gledaju. Ja sam stari ZET-ovac, ja to drukčije gledam. Mi unutra nismo po metra povezli tramvaj, zvali smo ljude koji su za to odgovorni. Sreća u nesreći da se ništa nije dogodilo", rekao je Ivan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizarni incident Netko je ukrao ZET-ov tramvaj pa se provozao i pobjegao. Policija ga traži, a jedno im ide u prilog

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i Oleg Butković Nabavka novih tramvaja Tomašević otkrio hoće li ZET poskupjeti, još jednom oštro kritizirao Maksimir: "Ovo je ruglo, Frankenstein od tribina"

"Prvo bi roditelje pričepila jer roditelji daju temelj", dodala je Fikreta.

Neki smatraju da prvo treba utvrditi razlog i radi li kazneno djelo počinjeno iz obijesti ili protesta.

U sindikatu ZET-a strahuju da će se sve prelomiti preko leđa običnog radnika kao najslabije karike u lancu.

"Nažalost ovo će se vrlo vjerojatno odgovornost svaliti na zaštitara. Ovo je propust sustava, nemate ljudi, nema tko kontrolirati, to su velike kvadrature. Na svakom izlazu je po jedan zaštitar", poručio je Neven Brnjas, povjerenik sindikata Hrvatski vozač.

ZET će odgovornost za propust utvrditi internom istragom. No, usput bi mogli poraditi na poboljšanju sigurnosnog sustava kako bi spriječili da se ovakvo nešto ponovi. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene