Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajedničko suđenje Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, iako bi bilo logično, možda neće biti izvedivo, no odluka o tome još nije donešena, izjavio je glavni tužitelj Haaškog suda Serge Brammertz za današnje izdanje New York Timesa.


Odvjetnici istražuju mogućnost mogu li njih dvojica biti u zajedničkom sudskom procesu u slučaju Srebrenice. No, Brammertz je podsjetio kako je suđenje Karadžiću počelo prije 18 mjeseci, te da se u tom procesu pred sudom pojavilo već 70 svjedoka optužbe.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: AFP) Ponovno šokantne izjave: Dodik tvrdi da je genocid u Srebrenici "mit i konstrukcija" Bošnjaka i međunarodne zajednice Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Hoće li presuda Karadžiću promijeniti odnose između Srba i Bošnjaka? "To su dva naroda s dvije istine"

Suđenje Mladiću bi moglo biti usporeno zbog njegova zdravlja, ocijenio je ugledni njujorški list. Navode i kako se očekuje da dolazak Mladića u Haag produži vijek Haaškog Tribunala, čije je zatvaranje predviđeno za 2014. godinu.

Mladić će, piše NYT, biti novi izazov za Haaški sud koji je 2006. godine ostao bez svog najznačajnijeg optuženika Slobodana Miloševića. On je, podsjećaju, nakon četiri godine suđenja koje se 'previše vuklo', preminuo u zatvorskoj ćeliji prije izricanja presude. Tužiteljstvo je tada bilo kritizirano da je bilo previše ambiciozno.