Ključno je pitanje hoće li preživjeti Karadžićeva ideologija. Njegov SDSS itekako je aktivan i jak na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Što se same pomirdbe tiče – teško, jer dva naroda imaju svoje dvije istine, rekao je reporter Nove TV Andrija Jarak.

Galerija


Oni koji su do sada mislili da je Radovan Karadžić heroj, a i oni koji su mislili da je on najgori zločinac na svijetu ostali su kod svoje tvrdnje.

Vezani članci Ajka Crvelin, majka i supruga poginulih vatrogasaca Obitelji poginulih vatrogasaca razočarane oslobađajućom presudom Draženu Slavici: "Ma bijes, tuga, žalost. Da imam, pucala bi sa svih strana" Srebrenica: Reakcije na izricanje presude Mladiću (Foto: AFP) - 3 Pogledajte kako su ljudi u Srebrenici reagirali na presudu Ratku Mladiću

Dovoljno je vidjeti reakcije na društvenim mrežama koje govore o međusobnim uvredema. Uostalom jedan zastupnik Vučićevog SNS-a je u srbijanskom parlamentu stavio objavu sa slikom Radovana Karadžića i napisao „I ja sam Radovan“. To sve govori.

Nemoguće je opisati kolikoje Srebrnica prazan, pust, napušten grad. Svi koji mogu napuštaju ga. Prije rata na ovom području Srebrnice živjelo je više od 40.000 ljudi, a danas ih ima jedva 5.000

Podsjetimo, Radovan Karadžić je u srijedu osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr