Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stražar u logoru

Bivši pripadnik HVO-a iz SAD-a će biti izručen BiH zbog zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši stražar u logoru nedaleko Dervente Almaz Nezirović bit će iz SAD-a izručen vlastima Bosne i Hercegovine nakon što je tamošnji savezni prizivni sud ocijenio da zbog ratnih zločina počinjenih nad zatočenim Srbima na početku rata i laganja o ulozi u ratu ispunjava uvjete za ekstradikciju, izvijestili su mediji iz BiH.

Kako su potvrdili iz Okružnog suda u Doboju, za Nezirovićem, koji je bivši pripadnik Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), raspisana je tjeralica po optužnici da je sudjelovao u mučenju zatočenika u logoru Rabić kod Dervente.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Nezirović, koji živi u SAD-u, čije je državljanstvo u međuvremenu stekao, optužen je da je zlostavljao, tukao i ponižavao zarobljene srpske civile u logoru 1992. godine na početku rata u BiH.

BiH: Bivši časnik HVO optužen za udruženi zločinački pothvat

Nezirović je nedugo nakon završetka rata emigrirao u SAD kao izbjeglica iz BiH, a američke sudske vlasti su ocijenile da je lagao kada je podnosio zahtjev za državljanstvo, jer je u tom dokumentu izjavio da nije počinio nikakav zločin izvan teritorija SAD-a. (HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene