Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda i dalje raste

BiH: Na spaljivanje odvezeno 150 tona uginulih životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Orašju i dalje raste voda od rijeke Bosne dok je na Savi popravljen nasip.

Zaobalne vode iz rijeke Bosne nastavile su i u petak postupno plaviti naselja u općini Orašje u BiH, dok je zaustavljeno nadiranje vode iz Savi na kojoj je popravljen nasip, izvijestili su iz tamošnjeg kriznog stožera upozoravajući da je iznimno teško stanje u cijeloj posavskoj županiji zbog velikog broja uginulih životinja i raširene pojave komaraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dio prebačen u druge zatvore Iskoristili poplave: Iz zatvora pobjeglo 16 zatvorenika Slika nije dostupna Izetbegović: 'Hrvati su u svoje domove primili Bošnjake, mi ovdje možemo živjeti zajedno'

Po riječima premijera Posavske županije Marijana Oršolića, općina površina nepoplavljenog dijela Orašja se svela na uski dio općine od jednoga kilometra što je posljedica novog vala vode.

'Prijetnja sada dolazi sa zapadne strane odakle je područje poplavila rijeka Bosna i prelila veliku količinu vode. Sada upravo te zaobalne vode predstavljaju problem općini Orašje jer je voda stigla do grada i županijske bolnice u Orašju', rekao je Oršolić za medije u BiH.

Oršolić, koji je i predsjednik Kriznoga stožera dodao je da Orašju ne prijeti Sava na kojoj je nasip konačno popravljen kod mjesta Kopanica.

Iskoristili poplave: Iz zatvora pobjeglo 16 zatvorenika

Po podacima Kriznoga stožera između općina Domaljevca i Šamca koje su 95 posto pod vodom, nalazi se oko 2.000 uginulih životinja čije je uklanjanje započelo tijekom jučerašnjeg dana. Danas je utovareno pet kamiona po 30 tona uginulih životinja koje se odvoze u Inđiju u Srbiji u tamošnju spalionicu.

Poplavljena područja posjetio je u petak i supredsjedatelj državnog Zastupničkog doma BiH Božo Ljubić koji je najavio pokretanje inicijative za rebelansom državnog proračuna da bi se pomoglo poplavljenim područjima te je zatražio od vlasti u Federaciji BiH da subvencioniraju Posavljake budući je veliki broj ostao bez posla u tvrtkama i farmama koje su uništene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene