Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio prebačen u druge zatvore

Iskoristili poplave: Iz zatvora pobjeglo 16 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 16 bjegunaca, njih deset je pronađeno i uhićeno, a za šestoricom se još traga.

Iskoristivši gužvu zbog izvanrednoga stanja prouzročenog poplavama, iz zatvora u Orašju u Bosanskoj Posavini pobjegla su šesnaestorica zatvorenika, izvijestili su u srijedu mediji u BiH.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Slika nije dostupna Nezapamćene štete Snimke koje pokazuju razmjere katastrofe: Orašje treba epidemiologa, kuće u vodi do krova

Skupina zatvorenika pobjegla je u utorak navečer oko 21 sat iz Kazneno-popravnog zavoda u Orašju nakon što je došlo do pobune zbog prodora Save iz pravca naselja Kopanica, objavio je "Dnevni avaz" pozivajući se na navode ravnatelja Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača.

FOTO Prikaz katastrofe: Objavljene satelitske snimke poplavljene Slavonije

Pripadnici Specijalne postrojbe FUP-a, koja je u Posavsku županiju upućena da bi pomogla ugroženome stanovništvu, uspjeli su tijekom jutra pronaći i uhititi deset zatvorenika, dok se za šestoricom bjegunaca još uvijek traga.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Za hvatanje odbjeglih zatvorenika nadležni su pripadnici sudske policije, no pripadnici FUP-a su se uključili u akciju zbog izvanrednih okolnosti, kazao je Lukač.

Prema navodima lista oko stotinjak zatvorenika iz KPZ-a Orašje je zbog poplave danas premješteno u druge zatvore širom Federacije BiH. Sud BiH je dan prije izbijanja pobune prebacio zatvorenike osuđene na tome sudu iz oraškog zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene