Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Demokratska stranka Borisa Tadića i Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića zatražile su danas da službeni Beograd uputi hitan prosvjed i zatraži ispriku Ruske Federacije.


U komentaru na Ruskoj televiziji od četvrtka rečeno je da je ubijeni srbijanski premijer Zoran Đinđić bio "zapadna marioneta" i da je "zaslužio metak". 

Vezani članci Hrvatska prelazi na novi sustav emitiranja televizijskoga signala (Foto: Dnevnik.hr) HAKOM upravo objavio vijest zbog koje se trebaju zabrinuti svi sa starijim televizorima Slika nije dostupna Kosovska televizija emitirala prilog o paravojnoj postrojbi

Voditelj prvog programa ruske nacionalne televizije, kako svjedoči i snimka koju prenose elektronički mediji u Srbiji (a postavljen je i na YouTube), kazao je u komentaru događaja u Beogradu u četvrtak kasno navečer da scene s ulica glavnog grada Srbije podsjećaju na snimke iz vremena svrgavanja Slobodana Miloševića 2000. godine, kao i ubojstva premijera Zorana Đinđića 2003. godine, za kojega je kazao da je "zapadna marioneta" i da je "zaslužio metak".

>> Putin: Kosovo je presedan koji će se Zapadu obiti o glavu

>> Video: 'Kosovo za patike' - dok gore ambasade, Beograđanke pljačkaju trgovine

>> Video: Svijet osuđuje nerede i paljenje američkog veleposlanstva, ambasadu zatvorila i Njemačka

>> U spaljenoj američkoj ambasadi pronađeno tijelo, nije riječ o djelatniku ambasade

>> Zbog divljanja u Beogradu neredi i u Zagrebu, spaljena srpska zastava

"Upravo ti navijači, opijeni liberalnim obećanjima, ispraćali su na onaj svijet marionetu Zapada, Zorana Đinđića - čovjeka koji je uništio legendarnu srpsku vojsku i sigurnosne službe, čovjeka koji je Haagu predao heroje srpskog otpora u zamjenu za apstraktnu ekonomsku pomoć i koji je za to dobio zasluženi metak. Ta je Srbija glasala za Tadića, koji na dan nacionalne žalosti nije našao ništa pametnije raditi, nego otputovati u Rumunjsku", kazao je komentator ruske nacionalne televizije.

Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija uputile su prosvjede i zatražile od nadležnih da i službeno zatraže ispriku od predsjednika i ministra vanjskih poslova Rusije Vladimira Putina i Sergeja Lavrova.

Radio B92, u zajedničkoj emisiji sa srpskom sekcijom BBC-a, objavio je u petak i izjavu glavnog urednika lista "Novo rusko slovo" i bivšeg dopisnika RIA Novosti iz Beograda Sergeja Grizunova, koji je ocijenio da komentar predstavlja "poziv na ubojstvo sadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, nekadašnjeg Đinđićeva zamjenika u vodstvu Demokratske stranke".