Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez optužio je televizijsku postaju CNN da je fašistička, kazavši kako misli da bi "direktor te američke televizije mogao biti i sam Hitler".


Chavez je CNN optužio da je u svojem programu, prije današnjeg referenduma o ustavnim promjenama u Venezueli, pozvao na "njegovo ubojstvo".

Vezani članci Marina Bešić Đukarić 01 Marina Bešić Đukarić dopisnica je u čijim je rukama istok Hrvatske: ''Najljepše je kada nekome s pričom pomognemo ukazati na problem pa se to riješi'' Prebojen natpis u Novoj Gradiški Na zgradi Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški osvanuo bijesni natpis, ubrzo je prebojen. Aladrović: "Osuđujem pozive na linč"

Tijekom konferencije za novinare Chavez je prikazao sporni prilog, prikazan prije nekoliko dana, čija je tema bila diplomatska kriza između Venezuele i Kolumbije. Na ekranu je prikazana Chavezova fotografija uz napis "Tko ga je ubio?".

"Tko bi tu povjerovao da je riječ o pogreški", ocijenio je Chavez, optuživši Sjedinjene Države da vode "svjetsku medijsku tiraniju kako bi nametnule svoju ideologiju cijelom svijetu" te je najavio kako će protiv CNN-a podići sudsku tužbu.

Uprava CNN-a, koja se ispričala zbog incidenta, objasnila je kako se sporni napis odnosio na smrt jednog igrača američkog nogometa te da je zabunom, odnosno tehničkom greškom 'uletio' u reportažu o Chavezu.