Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijskom monstrumu produžen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u austrijskom gradići St. Poeltenu danas je odredio jednomjesečno produženje pritvora Josefu Fritzlu, osumnjičenom da je više od dva desetljeća držao zatočenu vlastitu kćer, kojoj je napravio sedmero djece, rekao je glasnogovornik suda Franz Cutka.

Fritzlu (73) je pritvor službeno određen 29. travnja nakon što je tri dana prije toga uhićen pod sumnjom da je 24 godine držao u zatočeništvu kćer Elisabeth i tijekom tog vremena s njom imao sedmero djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snima se film o austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu Slika nije dostupna 'Josef Fritzl je osoba s nevjerojatnom kriminalnom energijom'

Vlasti kažu da im je Fritzl rekao kako je troje djece odgojeno u podrumu, troje iznad zemlje, dok je jedno umrlo u ranoj dobi.

Očekuje se da nakon završetka istrage protiv njega bude podignuta optužnica.  Josef Fritzl mogao bi biti optužen za ubojstvo nakon što je priznao da je jedno od sedmero djece koje je imao u incestuoznom odnosu sa svojom kćerkom umrlo u podrumu.

Austrijski tužitelji pripremaju optužbe protiv 73-godišnjeg Fritzila koji je priznao da je svoju kćer Elisabeth držao kao seksualnu robinju u tajnom podrumu u njihovom obiteljskom domu 24 godine.

Vjerojatno je da će ga optužiti za ubojstvo zbog nemara jer nije zvao liječnika za novorođeno dijete. Austrijski monstrum rekao je da je bacio tijelo djeteta u vruću pećnicu nakon što je umrlo tri dana nakon rođenja u travnju 1996.

Dijete se zvalo Michael, a njegov brat blizanac Alexander, sada 12-godišnjak liječi se zajedno s ostatkom obitelji u klinici u blizini Amstettena.

>> Monstrumova ispovijest: Odlučio sam kćer zatočiti nakon što je prestala slušati naredbe 

>> Tko je uistinu Elisabeth Fritzl? Donosimo njezina posljednja pisma. 

>> 'Nisam čudovište…mogao sam ih ubiti'

'Pročitali smo njegovu izjavu i ispitivat ćemo ga sljedećih nekoliko dana. Ako je bio svjestan toga da je dijete ozbiljno bolesno, a nije mu pomogao, onda postoje osnove zbog kojih ga možemo tužiti za ubojstvo iz nemara', rekao je Gerhard Sedlacek, glasnogovornik austrijskih tužitelja.

Austrijska policija priopćila je da će u pretrazi Fritzlove kuće koristiti psa tragača kako bi odredili ima li u njegovom vrtu zakopano još tijela. Za to su zatražili i pomoć arheologa, koji će koristiti sonarne uređaje kako bi ispitali područje oko kuće i provjerili ima li ondje još zakopanih tijela.

Glasnogovronik policije, Franz Polzer rekao je da su istražitelji pronašli još dvije prostorije u podrumu, ali obje su bile zatvorene betonom i nisu se koristile godinama. Prostorije su bile pune smeća i građevinskog materijala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene