Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al Gore najavio koncerte za spas zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki potpredsjednik Al Gore objavio je planove o održavanju niza koncerata diljem svijeta koji bi trebali podići svijest stanovnika Zemlje o opasnosti od globalnog zagrijavanja.

Gore, koji je nedavno snimio dokumentarac posvećen borbi protiv globalnog zagrijavanja pod nazivom "Neugodna istina", rekao je da će se koncerti održati 7. srpnja u Londonu, Šangaju, Sydneyu i Johannesburgu, te na još neutvrđenim lokacijama u SAD-u, Brazilu i Japanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva prva mjesta KNJIŽICA KOJA OTVARA SVA VRATA Ovo su 'najmoćnije' putovnice svijeta! Slika nije dostupna Čak 94 posto vjernika! Znate li koja je najreligioznija zemlja svijeta?

Pojedinosti o najavljenom koncertu na Antarktici bit će objavljene sljedećeg mjeseca.

Očekuje se da će, između ostalih, na koncertima nastupiti Red Hot Chili Peppers, Coldplay, Black Eyed Peas, Lenny Kravitz, Bon Jovi, Enrique Iglesias, Sheryl Crow i Faith Hill.

Gore koncerte organizira u suradnji s Kevinom Wallom, koji je stajao iza organizacije koncerata za pomoć Africi 2005. Live 8.

Gore i Wall očekuju da će koncerte za spas Zemlje, pod nazivom Live Earth, na televiziji gledati oko 2 milijarde ljudi.

Goreov dokumentarni film "Neugodna istina" i istoimena knjiga u kojima govori o problemu globalnog zatopljenja i promjenama koje pogađaju Zemlju predstavljeni su u četvrtak i u Zagrebu.

Al Gore u dokumentarcu smatra da se više ne može dopuštati
razmatranje globalnog zatopljavanja u okviru političkih pitanja, već da je riječ o najvećem moralnom izazovu globalne civilizacije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene