Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavio program

HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDZ- a za gradonačelnika Splita Vice Mihanović u nedjelju je na Mejašima predstavio svoj program u kojem je, među ostalim, najavio gradnju vrtića i stanova.

U svom je obraćanju podsjetio kako je cijeli život u Splitu kojem sve duguje, a nakon pobjede na svibanjskim izborima će biti gradonačelnik svih Splićanki i Splićana. Neće dozvoliti podjele, već želi spajati, ne razdvajati, a spreman je i na kritiku. Za sebe kaže da ne misli kako je najpametniji, ali zato ima dosta operativnog iskustva i želju da Split bude bolji.

Pročitajte i ovo Vice Mihanović i Ivica Puljak Znanstvenik protiv šefa luke Bizarna kampanja za gradonačelnika Splita: "Ludo, kao i sve u ovom gradu. Nije normalno što rade" Ivica Puljak i Vice Mihanović u borbi za gradonačelnika Splita tko tu koga bocka? Svemir glavna tema izbora u Splitu: Mihanović promijenio slogan za drugi krug, Puljak to nije mogao prešutjeti

Šetnica od Duilova do Stobreča, dužobalni prijevoz od Trogira do Omiša, azil za životinje

Objavio program

Iz svog programa je izdvojio izgradnju čak četiri dječja vrtića na Žnjanu, Pujankama, Stobreču i Sirobuji, 150 stanova, šetnice od Duilova do Stobreča, uređenje istočne obale, proširenje luke Stinice, dužobalni prijevoz od Trogira do Omiša, kao i izgradnju 2700 parking mjesta na 27 lokacija i otvaranje 28 novih lokacija za garaže.

Najavio je i ugradnju polupodzemnih i podzemnih spremnika otpada na 20 lokacija, četiri nova reciklažna dvorišta i kompostanu u Kaštel Štafiliću, te otkrio da će se otpad plaćati po količini.

"Prirez ćemo sa 15 smanjiti na devet posto, planiramo napraviti novi športski centar na Vrboranu, obnoviti Poljud, sanirati Dioklecijanov akvadukt, izgraditi novu scenu HNK koja će se zvati po Borisu Dvorniku, konačno smjestiti KUD Jedinstvo i urediti šetnicu Pogled cara Dioklecijana. Za Žrnovnicu imamo u planu novu vodoopskrbnu mrežu, zatim izgradnju odvodnje za Srinjine, a Karepovac namjeravamo sanirati do kraja. Upravo odvajanje otpada će nam biti prioritet", najavio je Mihanović.

Dodao je da bi Split u njegovom mandatu trebao dobiti i tako dugo očekivani azil za životinje.

Na novinarsko pitanje kako će riješiti problem parkiranja u samom centru grada, konkretno kod zgrade budućeg Općinskog suda, Mihanović je kao rješenje predložio susjedni Trg hrvatske bratske zajednice na kojem se "mogu izgraditi svi sadržaji koji mogu servisirati potrebe suda", a tamo je i predviđena garaža.

Jasno propisane europske procedure

Upitan da komentira kolege iz Domovinskog pokreta koji su pred koji dan za otvaranje radova na istočnoj obali rekli da se preko javnog novca financira nečija kampanja, Mihanović je odgovorio kako kolege uopće ne poznaju proceduru jer radi se o europskom novcu i EU propisima.

"Što se tiče samih troškova za promociju i vidljivost tu se radi po proceduri da se vidi iskaz interesa, nakon što pristignu te ponude šalju se u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje (SAFU). Oni o svemu odlučuju ne Lučka uprava. To su jasno propisane europske procedure. Da nije žalosno, bilo bi smješno toliko nepoznavanje materije. Građani će najbolje prepoznati tko kako radi", poručio je Mihanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene