Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenik protiv šefa luke

Bizarna kampanja za gradonačelnika Splita: "Ludo, kao i sve u ovom gradu. Nije normalno što rade"

Aktualno Galerija +0 Vice Mihanović i Ivica Puljak Galerija 1/1 >>
Split je jedan od gradova u kojem će drugi krug lokalnih izbora biti tijesan. Građani ondje biraju između znanstvenika i ravnatelja Lučke uprave, a borbu za mjesto gradonačelnika zanimljivim čine i međusobne provokacije.

U Splitu se za mjesto gradonačelnika bore znanstvenik s međunarodnom karijerom i aktualni ravnatelj Lučke uprave. Borba za svaki glas dovela nas je do rasprave tko će kome podšišati živicu.

Naime, Marijana Puljak, supruga Ivice Puljka, napisala je na svojem Facebook profilu: "Kažu naslovi u novinama danas kako je Ivica moj projekt. Jadan ti je taj moj projekt kad ga ne mogu natjerat ni da posječe lovor višnju."

Stoga joj se javio njegov protukandidat, Vice Mihanović.

"Nije mi se još javila pa ja bih sad pokazao kako ja to radim doma i možda me gospođa Puljak pozove da joj pomognem", rekao je Mihanović.

Kampanja se preselila i na jumbo plakate, od kojih jedan sadrži grafiku na kojem je toranj Katedrale sv. Dujma zamijenjen muškim spolnim organom.

"Mislim da oni koji se igraju takvim simbolima ne žele dobro Splitu", rekao je Stipe Božić (HDZ), kandidat za zamjenika gradonačelnika Splita.

Iz drugog je tabora došlo i objašnjenje.

"Zapravo priča o korupciji, nepotizmu i političkoj trgovini ove vlasti i njenom odnosu prema gradu i građanima. On je nastao friško nakon postavljanja fotostupa na Matejušku, za što je izvučeno 240 tisuća kuna iz gradskog proračuna", rekao je Bojan Ivošević, kandidat za zamjenika gradonačelnika Splita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVA NA REDU RIJEKA Bitka za drugi krug: Sučeljavanja kandidata za četiri velika grada gledajte na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Testiranje na koronavirus - 1 CIJENA OKO 100 KUNA Uskoro i u Hrvatskoj: Doznajte kako će izgledati kućno testiranje na koronu, kao i kada će se testovi pojaviti u ljekarnama

Mihanović je prvo poručio da se "ne razumin u svemir", a u nastavku kampanje da je upravo Split njegov svemir. Gradom je vozio ministra prometa Olega Butkovića, a trivijalnostima je zabavljao i njegov konkurent.

Puljak je, nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković objavila sliku u kupaćim gaćicama, i sama objavila sliku s plaže na kojoj trudna stoji pored svoga supruga. Osim toga, za Uskrs je obitelj Puljak podijelila recept za kolače.

Upitali smo Splićane što misle o ovoj neobičnoj kampanji. Nediljko nam je rekao da je: "Luda, kao i sve u ovom gradu. To nije normalno što rade." Slaven smatra da "smo navikli, samo svaki put idemo još jednu skalu ispod".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene