Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo u 66. godini

Mislav Bago o smrti Milana Bandića: "Teško će ga netko moći zamijeniti. On je bio sve - desničar, ljevičar, populist..."

Aktualno Galerija Mislav Bago o Milanu Bandiću - 5 Mislav Bago o Milanu Bandiću - 5 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago o Milanu Bandiću - 2 Mislav Bago o Milanu Bandiću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago o Milanu Bandiću - 1 Mislav Bago o Milanu Bandiću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago o Milanu Bandiću - 4 Mislav Bago o Milanu Bandiću - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago o Milanu Bandiću - 3 Galerija 1/5 >>
Mislav Bago u specijalu Nove TV komentirao je bogatu i burnu političku karijeru preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je u noći sa subote na nedjelju u zagrebačkoj bolnici Sveti duh od posljedica srčanog udara.  Burnu i bogatu političku karijeru Milana Bandića u specijalnoj emisiji Nove TV komentirao je reporter Mislav Bago.

"Ovo je kraj jedne ere u Zagrebu. Mnogima se svidio način na koji je upravljao Zagrebom te su njegov pristup koristili i drugi lokalni političari", kazao je Bago. 

Bago je kazao kako je Bandić glasove skupljao u industrijskim četvrtima dok na "zagrebačkoj špici" nije imao što tražiti. 

"Bandića je koliko toliko uspio kontrolirati Ivan Račan, ali od 2009. on je druga osoba i duguje zahvalnost HDZ-u. Ne mogu naći osobu iz njegove stranke koja bi ga mogla nadomjestiti", rekao je Bago. 

Sada se, uoči lokalnih izvora otvara prostor od centra prema desnici, istaknuo je Bago. 

"Ovo može biti problem i ljevici, konkretno stranci Možemo koja je gradila rejting na poruci kako će skinuti Bandića s vlasti. Sada ide novo miješanje karata", objašnjava Bago. 

Iza Bandićevih projekata, vuku se repovi, podsjetio je Bago.

"Bandić je došao na vlast 2000. godine s izjavom kako će obnoviti Dinamov stadion. Bio je kralj neostvarenih projekata. Jedan metar tramvajske pruge nije napravljen. Ljudi su imali svog gradonačelnika koji bi s njima razgovarao, ali prerano je govoriti da je iza sebe ostavio nešto impozantno", rekao je Bago.

Podsjetio je kako se u svim reakcijama isticalo da je Bandić bio "specifičan".

"Takav stil politike i upravljanja gradom danas odlazi s političke scene", kazao je Bago i dodao kako je Pavičić Vukičević bila njegova desna ruka

Poručio je i kako su svi njegovi suradnici u političkom smislu "bivši". 

 

Politički reporter Dnevnika Nove TV kazao je kako je gradonačelnik stvorio sustav u kojem se njega pitalo za ama baš sve.

"Socijalni networking i klijentelizam omogućili su mu vladavinu tolikih godina", kaže Bago. 

Bago je kazao kako je Bandićev imao specifični stil kojeg će teško netko možda zamijeniti.

"On je bio sve - populist, ljevičar, desničar....", kazao je i dodao kako građane očito nisu smetale optužnice.

Osvrnuo se i na odnos Bandića i HDZ-a kojem je uvijek bilo pomalo neugodno što ga podržavju, ali Plenković bi teško vlado bez Bandićevih "žetončića". 

"Vjerojatno će sada niz Bandićevih suradnika pretrčati drugim političkim opcijama kako bi si osigurali nekakvu političku egzistenciju. Bandić je stvorio sustav u kojem je on kreira probleme i onda ih rješava te građani imaju osjećaj da im nešto poklanja dok zapravo troši njihov novac"; kazao je Bago. 

Pročitajte i ovo Milan Bandić U 66. godini Preminuo Milan Bandić, suradnici u suzama: "Živio je i umro za ovaj grad"

Pročitajte i ovo Milan Bandić Posljednji oproštaji Pristižu reakcije na smrt Milana Bandića, Peđa Grbin izrazio sućut obitelji i poručio: "Bandićev način upravljanja Zagrebom danas odlazi u povijest"

Vijest o Bandićevoj smrti potvrdili su iz Grada nekoliko minuta prije dva sata  u noći sa subote na nedjelju.

"U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić", stoji u službenoj obavijesti o Bandićevoj smrti.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević izrazila je sućut obitelji i najavila kako je oformljen odbor za organizaciju ispraćaja Bandića te će više informacija iznijeti tijekom dana.

"Hvala svima koji su izrazili sućut, svi ožalošćeni mogu se upisati u knjigu žalosti u poglavarstvu od 12 sati. Nikada nećemo zaboraviti što je uloga gradske uprave. Izgubili smo prvoga od nas. On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen", rekla je. Više pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene