Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke rastu

Alarmantno stanje u Srbiji: Imaju gotovo 800 novozaraženih, čak 90 posto onih koji su u bolnici nisu cijepljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.411 osoba, od kojih je pozitivno 792 dok su tri osobe preminule. Na respiratorima je 17 pacijenata.

Među hospitaliziranim pacijentima više od 90 posto njih nije cijepljeno, dok oni koji obole od koronavirusa, a cijepljeni su, imaju lakši oblik kliničke slike i ne zahtijevaju bolničko liječenje. Među njima ipak ima i onih koji završe u bolnici, a razlozi mogu biti kronična oboljenja koja zahtijevaju liječničku pomoć.

Prema podacima kojima se raspolaže, u bolnicama ima pretežno necijepljenih pacijenata. Njihova klinička slika se kreće od srednje teške do lakše, dok je manji broj onih koji imaju teži oblik, prenosi Blic.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon devet mjeseci Europska zemlja uskoro započinje s cijepljenjem trećom dozom, poznato koja skupina je prva na redu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovni prosvjedi Kontroverzna mjera od danas na snazi: Za svakodnevne aktivnosti potrebna je COVID potvrda

''Oni koji se zaraze, a primili su obje doze uglavnom imaju lakši oblik, što je i cilj cjepiva jer ne postoji cjepivo koja će vas zaštititi 100 posto, ali vas može sačuvati od odlaska u bolnicu ili od težeg oblika", istaknuo je epidemiolog i član Kriznog stožera Branislav Todorović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene