Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Stožera

Objavljene detaljne upute: Doznajte sve o propusnicama - tko ih i gdje može dobiti te kako predati zahtjev

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 23. prosinca ćemo između županija putovati po novim pravilima. Građani koji ne budu imali e-Propusnicu ili opravdan razlog za putovanje, neće moći prijeći iz jedne županije u drugu tijekom dana blagdana.

Od 21.12. ove godine ponovno je dostupan sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-Propusnice građanima omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica prema nadležnom stožeru civilne zaštite, pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa, pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku.

Građani koji žele dobiti propusnicu u internetskom pregledniku trebaju upisati adresu https://epropusnice.gov.hr, odabrati listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu, potom potvrditi svoje podatke.

Nakon toga, ulaskom u korisničko sučelje, treba izabrati jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva.

Građani koji žele predati zahtjev za izdavanjem propusnice, moraju ispuniti tražene podatke te potvrditi zahtjev, a nakon odobrenja, e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta.

Razlozi izdavanja e-Propusnica

Razlozi izdavanja e-Propusnica su pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodna i ne može se obaviti od kuće te ostali opravdani razlozi.

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva još vrijede.

Pročitajte i ovo Propusnice, Vladina stranica VLADINE STRANICE Od kada i kako do propusnice? Sustav još nije spreman, ali....

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić na graničnom prijelazu Macelj NAKON ODLUKE STOŽERA Velike gužve na granici sa Slovenijom za ulazak u Hrvatsku - mnogi pokušavaju ući bez PCR testa

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-Propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku putem obrasca dostupnog na stranicama usluge e-Propusnice (0-24 h). Kontakt točka za sva pitanja vezana uz e-Propusnice je na telefon 0800 80 90, mail propusnice@rdd.gov.hr i na web stranici epropusnice.gov.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene