Tigar, ilustracija
Tigar, ilustracija Foto: Getty Images

Dva sumatranska tigra u indonezijskom zoološkom vrtu, koja su sredinom srpnja imala pozitivan test, oporavila su se od COVID-a, objavila je u nedjelju vlada u Jakarti, a vlasti pokušavaju saznati kako su tigrovi bili zaraženi.


Tino, devetogodišnji tigar, i Hari, dvanaestogodišnjak, testirani su na koronavirus nakon što su obojica imali simptome slične gripi, poteškoće s disanjem i gubitak apetita, navodi se u priopćenju.

Tigrovi su se liječili 10 do 12 dana tijekom kojih su postupno pokazivali znakove oporavka, rekla je Suzi Marsitawati, voditeljica ureda za parkove i gradske šume u Jakarti. Dodala je da im se prvo vratio apetit i da su ponovno postali aktivni te da unatoč oporavku ostaju i dalje pod nadzorom.

Istaknula je i da vlasti rade na tome da otkriju kako su se tigrovi zarazili. Kad su životinje počele pokazivati simptome, zoološki vrt Ragunan u Jakarti bio je zatvoren zbog već ranije donesenih mjera za suzbijanje pandemije.

Gorila Zarazio ih djelatnik: Gorile u američkom zoološkom parku oporavljaju se od koronavirusa

Vjeverica Jill (Foto: Instagam/this_girl_is_a_squirrel) Vjeverica preživjela uragan i postala zvijezda na Instagramu jer se ne odvaja od svoje plišane igačke

Suzi Marsitawati rekla je da nitko od radnika nije bio pozitivan na koronavirus u vrijeme kada su životinje bile zaražene. Indonezija je pretrpjela najgoru situaciju s koronavirusom u jugoistočnoj Aziji s više od 3,4 milijuna infekcija i više od 94.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.