Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imali simptome gripe

Tigrovi Tino i Hari preboljeli koronavirus! Upitno je kako su se zarazili u zoološkom vrtu jer nitko od osoblja nije bio pozitivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva sumatranska tigra u indonezijskom zoološkom vrtu, koja su sredinom srpnja imala pozitivan test, oporavila su se od COVID-a, objavila je u nedjelju vlada u Jakarti, a vlasti pokušavaju saznati kako su tigrovi bili zaraženi.

Tino, devetogodišnji tigar, i Hari, dvanaestogodišnjak, testirani su na koronavirus nakon što su obojica imali simptome slične gripi, poteškoće s disanjem i gubitak apetita, navodi se u priopćenju.

Tigrovi su se liječili 10 do 12 dana tijekom kojih su postupno pokazivali znakove oporavka, rekla je Suzi Marsitawati, voditeljica ureda za parkove i gradske šume u Jakarti. Dodala je da im se prvo vratio apetit i da su ponovno postali aktivni te da unatoč oporavku ostaju i dalje pod nadzorom.

Istaknula je i da vlasti rade na tome da otkriju kako su se tigrovi zarazili. Kad su životinje počele pokazivati simptome, zoološki vrt Ragunan u Jakarti bio je zatvoren zbog već ranije donesenih mjera za suzbijanje pandemije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najstarija ima 48 godina Zarazio ih djelatnik: Gorile u američkom zoološkom parku oporavljaju se od koronavirusa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Popravit će vam dan Vjeverica preživjela uragan i postala zvijezda na Instagramu jer se ne odvaja od svoje plišane igačke

Suzi Marsitawati rekla je da nitko od radnika nije bio pozitivan na koronavirus u vrijeme kada su životinje bile zaražene. Indonezija je pretrpjela najgoru situaciju s koronavirusom u jugoistočnoj Aziji s više od 3,4 milijuna infekcija i više od 94.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene