Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Preminule dvije osobe iz domova za starije u Koprivnici i Splitu - čekaju se nalazi za zdravstvene djelatnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj su od jučer preminule još tri osobe. Imamo 11 novozaraženih.

* Ukupno zaraženih 2112 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Izliječilo ih se 1560

* Preminulo je 83 ljudi

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku. 

16:00 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su dvije osobe iz Vinkovaca, čime se ukupan broj ozdravljenih na tom području popeo na 26, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je u toj županiji oboljelo 40 ljudi, a trenutačno nema osoba hospitaliziranih zbog koronavirusa.

15:56 U Brodsko-posavskoj županiji već 19. dan zaredom na nema novooboljelih osoba, a ukupan broj oboljelih osoba je 20, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je na području te županije ozdravilo osam osoba, a jedna je preminula.

15:50 Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je da su pristigli nalazi dvoje pacijenata koji imaju dva uzastopna negativna nalaza testiranja na koronavirus. Sada su na cijelom županijskom području od 31 potvrđenog slučaja preostala samo dva pacijenta pozitivna koronavirus.

15:39 U Požeško-slavonskoj županiji 35. dan nema novooboljelih osoba, a od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

15:30 Sedamnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata u toj je županiji testirano sedam osoba i pristigao je jedan negativan nalaz, a tijekom dana se očekuju rezultati za ukupno devet uzetih uzoraka.

15:16 Do večeras bi trebali biti gotovi nalazi za desetak zdravstvenih djelatnika koji su bili u kontaktu s pacijentom oboljelim od covida-19 koji se posljednjih 15 dana liječio u splitskome KBC-u na Firulama. Pacijent je bio hospitaliziran prije desetak dana i operiran, a nakon nekoliko dana mu je porasla tjelesna temperatura i počeo je kašljati. Testiran je na koronavirus i pokazalo se da je pozitivan. Odmah je prevezen u bolnicu na Križine, gdje se liječe oboljeli od covida-19.

14:15 U protekla 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite. Više o tome OVDJE. 

14:10 Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) zatražio je odgodu otvaranja škola do ispunjenja svih nužnih preduvjeta i pritom pozvao nadležne na žurno postupanje, budući da je do otvaranja škola ostalo još samo par dana, a ključni problemi nisu niti približno riješeni, tvrde. 

14:00 U Koprivničko-križevačkoj županiji preminula je jedna osoba i jedna je novozaražena. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus. U koprivničkoj Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" preminula je osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet.

13:49 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

13:15 Sindikat Preporod pokrenuo je potpisivanje online peticije kojom traže povlačenje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o povratku učenika razredne nastave od 11. svibnja u škole. Više o tome OVDJE. 

13:10 Osječko-baranjska županija ima jednu novozaraženu osobu. Riječ je osobi iz Gata, mjesta u kojemu je to već šesta oboljela osoba. Ukupan broj oboljelih na području županije od početka pandemije sada je 130. U posljednja 24 sata izliječene su još dvije osobe, pa je ukupan broj izliječenih povećan na 95.

Zbog novih slučajeva oboljenja proteklih dana povećan je broj osoba u samoizolaciji, odnosno s jučerašnjih 157 na ukupno 210 ljudi, s tim da od 53 nove osobe u samoizolaciji čak 48 su kontakti novooboljelih osoba.

12:56 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih, a jedan je pacijent ozdravio. Od 33 pacijenta s područja županije ostala su još četiri pacijenta. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

12:33 Varaždinska županija ima jednog novooboljelog. Jedna je osoba ozdravila. Ukupno je do sada oboljelo 47 osoba, a ozdravilo je njih 31. Kod novozaražene osobe radi se o muškoj osobi srednjih godina, dobrog je općeg stanja i bez simptoma.

S obzirom na to da se u petak vratio iz inozemstva, već se nalazio u mjeri samoizolacije, a kako je kod suputnika već prethodno potvrđena zaraza virusom COVID-19, i on je upućen na testiranje, što je rezultiralo pozitivnim nalazom. Na ime novooboljele osobe pod mjeru samoizolacije stavljena je jedna osoba.

12:12 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novooboljeli. Testirana su 202 pacijenta, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba. 

12:03 U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novozaraženih. Ovo je sedmi dan bez novih slučajeva. Pet osoba je ozdravilo: tri iz Krapine, jedna iz Pregrade i jedna iz Oroslavja, tako da je na današnji dan ukupan broj ozdravljenih 77. Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 61. 

11:51 U Splitsko-dalmatinskoj županiji pet je novooboljelih osoba, i to iz Splita 1, Sinja 2, Solina 1 i Dicma 1 (privatni dom za starije i nemoćne osobe). Prema izvješću KBC-a Split, preminula je jedna osoba u dobi od 91 godine, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

U odnosu na jučerašnji dan još je 18 osoba izliječeno od koronavirusa te je do sada ukupno izliječeno 317 osoba. Od novozaraženih jedan je pacijent KBC-a Split koji je testiran zbog mogućeg kontakta s zaraženom djelatnicom KBC-a Split.

Među novooboljelima tri su osobe iz samoizolacije, dok je među novoooboljelima jedna zdravstvena djelatnica (njegovateljica iz privatnog doma u Dicmu koja se već 14 dana nalazi u samoizolaciji i nije u kontaktu ni s korisnicima ni s djelatnicima doma). 

11:14 Ni u Međimurskoj županiji nema novooboljelih. Na konferenciji županijskog stožera rečeno je da je u bolnici trenutačno jedna osoba za koju se nadaju da će uskoro kući. 

11:10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do utorka, 5. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije sedam dana zaredom nema novooboljelih, a pet je osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 87 osoba, a četiri su preminule.

10:59 Nakon operativnog zahvata pacijent je smješten u intenzivnu njegu Klinike za kirurgiju KBC-a Split. Nakon određenog vremena porasla mu je temperatura i počeo je kašljati. Uzet mu je bris i stigao je pozitivan nalaz. Odmah je prevezen u "koronabolnicu" na Križinama, a ostali pacijenti i medicinsko osoblje s kojim je bio u kontaktu stavljeni su u izolaciju.

Ministar Vili Beroš kaže da još prikuplja informacije. Više o tome ovdje

10:32 Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih pacijenata od koronavirusa, s današnjim danom oporavila su se 62 pacijenta.

9:51 Nakon gotovo mjesec i pol od stavljanja izvan uporabe, novom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite u Puli su ponovno otvorena dječja igrališta, izvijestili su u utorak iz pulske gradske tvrtke Castrum Pula 97, koja brine o 67 dječjih igrališta u 16 pulskih mjesnih odbora.

9:43 "Obavještavamo vas da su unutar 24 sata ispitana 44 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih", kažu u Istarskoj županiji. Trenutačno je na ispitivanju 18 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

9:42 Deseti dan zaredom na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih je kao i jučer, 58.
Aktivni nadzor provodi se nad 705 osoba, a istekao je za 2604 stanovnika.

9:25 U Karlovačkoj bolnici više nema nijednog pacijenta zaraženog koronavirusom. Na kućnom liječenju još ih se nalazi četvero, u Zagrebu je jedna osoba, jedna je osoba preminula. U Karlovačkoj županiji izliječene su 24 osobe. Jučer je testirano 57 osoba, a nalazi se očekuju tijekom dana.

8:30 Prema podacima iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, dvoje od osmero oboljelih je ozdravilo. Od početka pandemije koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije devetero ljudi bilo je pozitivno na COVID-19, a troje ih je ozdravilo. U posljednja 24 sata testirano je 29 osoba na koronavirus i svi su bili negativni.

8:20 Dobra epidemiološka situacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastavlja se i dalje. Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 15 osoba, 14 nalaza je negativno, a za jednu osobu nalaz se očekuje tijekom dana. Ukupno je do sada u toj županiji bilo zaraženo 10 osoba, a 7 njih je ozdravilo.

8:00 Samo pet novih slučajeva zaraze zabilježeno je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj. Došli smo do brojke od 2101 zaražene osobe, od kojih se izliječilo 1522, dok ih je 80 preminulo. 

Jučer je počela druga faza popuštanja mjera. S radom su počeli frizerski i kozmetički saloni, otvorila su se dječja igrališta, uvele nove linije javnog prijevoza.

Počela je i normalizacija zdravstvenog sustava. Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević zadovoljna je time kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere.

"Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi", kazala je te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti. 

Više o tome čitajte ovdje

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene