Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pacijent pozitivan nakon operacije

Koronavirus ušao i u bolnicu na Firulama, Beroš: ''Još se ne zna tko je koga zarazio''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirus je ušao i u splitsku bolnicu na Firulama. Pozitivan je pacijent koji je više od 10 dana ležao na Vaskularnoj kirurgiji i koji je operiran.

Nakon operativnog zahvata pacijent je smješten na intenzivnu njegu Klinike za kirurgiju KBC-a Split. Nakon određenog vremena porasla mu je temperatura i počeo je kašljati. Uzet mu je bris i stigao je pozitivan nalaz. Odmah je prevezen u "koronabolnicu" na Križinama, a ostali pacijenti i medicinsko osoblje s kojim je bio u kontaktu stavljeni su u izolaciju.

Pročitajte i ovo Prazne nekretnine u Splitu - 4 Podaci nisu ažurirani pet godina Gradske nekretnine zjape prazne, a proračun gubi stotine tisuća eura: "To su najekskluzivnije lokacije..." Ilustracija nova oboljenja Zbog opasne bolesti u bolnici sve više djece, moguć veliki porast oboljelih : "Treba ih cijepiti na vrijeme"

Nejasno je gdje se pacijent zarazio, je li zarazu donio u bolnicu ili se zarazio u bolnici.

''Prema meni do sada dostupnim informacijama, na Kliničkom zavodu za vaskularnu kirurgiju radila je jedna medicinska sestra koja je nakon svog odrađenog tjedna boravila kod svoje kuće i koja je u tom tjednu, dakle kod kuće, postala pozitivna na koronavirus. Ona je bila u kontaktu s pacijentom za kojeg je sada utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, a koji je u bolnici na Firulama od sredine travnja'', rekao je ministar Vili Beroš za Slobodnu Dalmaciju. Dodao je da se ne zna je li pacijent zarazio sestru ili ona njega.

"Ovo što se dogodilo nema nikakve veze s otvaranjem bolnice za rad s pacijentima. Jedan pacijent koji je već više od 15 dana u bolnici pokazao je respiracijske simptome, napravljen je test i on je pozitivan na koronavirus, što je izazvalo reakciju. Epidemiološka služba poduzela je sve mjere da se izoliraju kontakti, drugi su pacijenti zbrinuti u izolaciju i uzeti su brisovi, čije rezultate još nemamo, ali ćemo ih imati do konca dana", rekao je za N1 Anton Marović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Split.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene