Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Još jedna smrt od koronavirusa: U Dubrovniku preminuo korisnik doma za starije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je dosad 2101 osoba potvrđena pozitivna na koronavirus, od čega su 1522 ozdravile, a preminulo je 80 ljudi. Od ponedjeljka su svoja vrata klijentima otvorili brojni saloni za uljepšavanje, frizeri, brijači. Počinje i normalizacija zdravstvenog sustava.

* Zaraženo 2101 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ozdravile 1522 osobe 

* Zabilježeno 80 smrtnih slučajeva

* S radom počeli saloni za uljepšavanje

* Počinje normalizacija zdravstvenog sustava

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

17:00 "U odnosu na posljednje podatke koje je objavio Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u OB Dubrovnik preminuo je COVID-19 pozitivni pacijent. Riječ je o muškarcu (1936. godište) koji je hospitaliziran iz Doma za starije osobe Dubrovnik i koji je bio smješten u Jedinici intenzivnog liječenja. Ukupan broj umrlih od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 8", javio je taj stožer. 

14:23 Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije naknadno je izvijestio novom slučaju zaraze koronavirusom. Riječ je osobi koja se vratila iz Njemačke. Trenutačno je na području te županije petero oboljelih.

14:20 Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je da je u Hrvatskoj zabilježeno pet novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba preminula. Ozdravile su 33 osobe, a ukupno su dosad izliječene 1522 osobe u Hrvatskoj. Zaražena je 2101 osoba. Više o tome pročitajte ovdje

14:09 Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je da su tijekom vikend uzeta 193 uzorka za testiranje na koronavirus i svi su pristigli negativni. Nema novih slučajeva zaraze na tom području, priopćio je županijski Stožer.

13:41 U tijeku je demobilizacija zagrebačke Arene, koja je krajem ožujka pripremljena za potencijalni prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa.

U tijeku demobilizacija zagrebačke Arene

Posted by Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH on Monday, May 4, 2020

13:34 Nacionalni stožer civilne zaštite na konferencije za medije u 14 sati objavit će najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj. Konferenciju pratite UŽIVO ovdje.

13:00 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od 19 uzoraka poslanih na analizu u nedjelju osam ih je negativno, a 11 je u obradi, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:51 Nema novooboljelih od koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u ponedjeljak. U posljednja 24 sata ozdravilo je još pet osoba s tog područja, a dosad je oboljelo 70 osoba. 

12:45 U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je na tom području oboljelo ukupno 46 osoba, od čega ih je 30 ozdravilo.

12:16 Osamnaesti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba, a dosad je na području županije ozdravilo osam osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. 

12:08 U posljednja 24 sata na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' u Zagrebu testirano je 78 osoba, od čega je samo jedna potvrđena pozitivna na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za medije. Novooboljela osoba od ranije je u samoizolaciji.

Pročelnik Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je u tijeku normalizacija zdravstva. Kazao je da u zagrebačkim bolnicama nema većih gužvi. ''Nema gužve, nema osobitih poteškoća, imamo izvješća da u određenim bolnicama postoji i to je razumljivo. To je period prilagodbe i potrebno je malo strpljenja'', kazao je Jeleč.

11:56 Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina objavio je u ponedjeljak na konferenciji za medije da više nisu potrebne propusnice za kretanje unutar županije i da već gotovo dva tjedna nema novozaraženih osoba.

Komadina je dodao i da više nema oboljelih od koronavirusa u Thalassotherapiji u Crikvenici, gdje su bili smješteni oni s najblažim simptomima.

11:51 Prema izvješću KBC-a Split, preminula je 60-godišnja žena koja je bila korisnica doma za starije nemoćne osobe u Makarskoj, priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Preminula žena uz nekoliko teških kroničnih bolesti koje je imala bila je pozitivna i na koronavirus.

Na području Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba, izvijestio je Stožer. Riječ je o osobi iz Solina koja je bila u samoizolaciji. U odnosu na dan ranije ozdravilo je još 10 osoba na području te županije.

11:49 Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Međimurju koje ni danas nema novooboljelih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

11:46 Šesnaesti dan zaredom nema novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji, čime se nastavlja povoljna epidemiološka situacija, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno su dosad na tom području oboljele 22 osobe od korona, od čega ih je troje ozdravilo.

11:44 U posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih pozitivnih osoba te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. TIjekom protekla 24 sata izliječena je jedna osoba iz Vinkovaca, čime se ukupan broj izliječenih osoba na tom području popeo na 24.

11:39 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

11:37 Četiri su nova slučaja zaraze potvrđena u Osječko-baranjskoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljele osobe su kontakti ranije oboljelih, a ukupno je na području te županije dosad potvrđeno 129 slučajeva zaraze.

11:27 Na području Zagrebačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno je dosad evidentirano 129 zaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Na području te županije šest dana zaredom nema novooboljelih, a jedna je osoba izliječena. Dosad su ukupno ozdravile 82 osobe, a četiri su preminule.

11:03 Nemamo novooboljelih osoba u Šibensko-kninskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Trenutačno je u toj županiji 90 oboljelih osoba.

10:15 Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije objavio je da na području te županije u posljednja 24 sata nema novozaraženih osoba. Trenutačno je zaraženo osam osoba, a jedna je ozdravila.

10:08 Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je ukupno 58 osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U zadarskoj Općoj bolnici na liječenju je troje pacijenata te nitko od njih nije na respiratoru.

10:04 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je 34. dan bez novooboljelih osoba te od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene oboljele osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

10:00 Grad Zagreb produljio je radno vrijeme radnim danom i subotom tržnicama kojima upravlja podružnica Tržnice Zagreb. Više o novom radnom vremenu pročitajte ovdje.

9:45 Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke o obveznom cijepljenju tijekom epidemije bolesti COVID-19. Više o tome pročitajte ovdje.

9:40 Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je da je u posljednja 24 sata testirano 15 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus te nema novooboljelih. Trenutačno je na ispitivanju još 11 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

8:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom, i to već 19. dan zaredom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području te županije od početka epidemije potvrđeno je 10 zaraženih osoba, od čega ih je sedmero ozdravilo.

7:51 U okviru druge faze uspostave tramvajskog prometa, od 4. svibnja u Zagrebu je u puštena tramvajska linija 12 Ljubljanica – Dubrava, a linija 5 vraća se na svoju uobičajenu trasu Prečko – Dubrava, objavio je ZET. 

Osim toga, ponovno se uspostavlja javni prijevoz na relaciji Zagreb – Velika Gorica, kao i na području Velike Gorice. Više informacija pročitajte ovdje.

7:49 U sklopu postupnog reaktiviranja zdravstvenog sustava, koji je zbog pandemije koronavirusa bio usmjeren samo na zbrinjavanje hitnih pacijenata, ponovno će se pokrenuti operativni programi i dijagnostičko-terapijski postupci koji su bili odgođeni od polovice ožujka.

Kako će od ponedjeljka funkcionirati najveći KBC u zemlji, koji se osim s koronavirusom mora nositi i s posljedicama potresa, pročitajte ovdje.

7:43 Hrvatska je u ponedjeljak ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera. Kako će sada izgledati odlazak frizeru, pogledajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene