Kako je ispit položio zdravstveni sustav prvog dana novih mjera doznat će reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov od članice kriznog stožera Maje Grba Bujević.


Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević zadovoljna je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere.

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Beroš zahvalio zagrebačkim obiteljskim liječnicima: "Ostvarili su 98 posto odaziva prijavljenih i osigurali cjepivo" Epidemiolog Vladimir Mićović i Marko Balen Riječki epidemiolog otkrio zašto su zatvorili samo trgovine odjećom, a ne i one bijelom tehnikom: "Sve se greške skupo plaćaju"

"Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi", kazala je te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti. "Radilo se dosta i do sada, iako se kaže da su se samo hitnosti radile, ali to nije baš tako, radili su se i onkološki i kronični pacijenti, dijalize... ne krećemo od nule, nego bi u ovom tjednu htjeli postojeće stranje podignuti za 30 posto".

Grba Bujević ipak ističe da ne mogu nikome jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali očekuju da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.

"Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan", kaže Grba Bujević.

 

Komentirala je i održavanje usmenih ispita na fakultetu. Kaže da osobno ne vidi problem u održavanju takvih ispita uz epidemiološke mjere, ali ako za takve ispite ima potrebe.

"Prosvjeta to zna bolje", kaže, a vjeruje da će do kraja mjeseca epidemiolozi objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

"Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr