Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U domu za starije u Koprivnici još šest zaraženih, u Splitu preminula još jedna korisnica doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je koronavirusom zaraženo 2009 osoba, a dosad su ozdravile 982 osobe. Zabilježen je 51 smrtni slučaj. Posljednjih dana Hrvatska bilježi dobre rezultate u borbi s epidemijom, a Vlada je objavila i kalendar popuštanja mjera.

* Pozitivna 2009 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ozdravile 982 osobe

* Zabilježen 51 smrtni slučaj

* Vlada najavila popuštanje mjera

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:39 Osmi dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U proteklih 15 dana na tom području zabilježen je samo jedan slučaj oboljenja.

14:53 U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novozaraženih osoba, potvrdio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin, ističući da se radi o osobama mlađe ili srednje životne dobi i bliskim kontaktima s pozitivnim osobama u posljednjih pet dana.

Ukupan broj oboljelih u Varaždinskoj županiji je 45, od kojih je ozdravilo njih 30.

14:47 U Hrvatskoj je potvrđeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 99 osoba, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Više o tome pročitajte ovdje.

13:52 Šest je novih slučajeva zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji, a svi su povezani s Domom za starije i nemoćne Koprivnica, objavio je županijski Stožer. Riječ je o pet štićenika doma i jednom zaposleniku.

''Od 60 pozitivnih čak 34 su iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. Šest je zaposlenika, ostalo su štićenici. Zadovoljni smo s brojem pozitivnih nalaza u odnosu na broj uzetih brisova, što znači da se virus nije proširio na stacionar 1 i stacionar 3. Sad nam predstoji obrada preostalih kontakata, svi zaraženi bit će prevezeni u bolnicu'', kazali su iz Stožera.

13:47 Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije objavio je da na području te županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od ukupno sedam zaraženih jedna je osoba ozdravila.

13:04 U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, objavio je na konferenciji za medije županijski Stožer civilne zaštite. To je već 12. dan zaredom bez novooboljelih na tom području.

12:59 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije objavio je na konferenciji za medije da nema novih oboljelih od koronavirusa na području te županije. 

12:51 Novih slučajeva zaraze nema ni u Primorsko-goranskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Župan Zlatko Komadina objavio je na konferenciji za medije da će se od 4. svibnja stanovnici unutar cijelog područja Primorsko-goranske županije moći kretati bez propusnica. 

12:49 Šesti dan zaredom novih oboljelih nema u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a ozdravilo je 11 osoba, pa je ukupna brojka izliječenih 27, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:04 Na području Grada Zagreba potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze, objavio je na konferenciji za medije pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelić. Na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' u protekla 24 sata testirana su 234 uzorka.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da karte za javni prijevoz neće poskupljivati, a gradske linije u promet će se puštati postupno. Više o tome pročitajte ovdje.

11:42 Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminula je 92-godišnja žena koja je uz nekoliko kroničnih bolesti bila pozitivna i na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula žena bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Splitu u Vukovarskoj ulici.

Potvrđena su tri nova slučaja zaraze u Splitsko-dalmatinskoj županiji, među kojima je jedna korisnica doma za umirovljenike u Makarskoj, izvijestio je Stožer. Među novooboljelim osobama dvije su iz samoizolacije.

11:29 U Osječko-baranjskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja Baranjskog Petrova Sela koja je kontakt ranije oboljele osobe, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupno je na području te županije 115 osoba oboljelo od koronavirusa, a ozdravile su 52 osobe, od čega njih 11 u posljednja 24 sata.

11:26 Novooboljelih od koronavirusa nema ni u Šibensko-kninskoj županiji, objavio je na konferenciji za medije župan Goran Pauk.

11:23 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednjih 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 39, objavio je županijski Stožer civilne zaštite u petak. Ozdravilo je pet osoba.

11:20 Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je u petak Knin kako bi provjerio stanje kninske bolnice. Više o tome pročitajte ovdje.

11:12 Drugi dan zaredom novih slučajeva zaraze nema u Zagrebačkoj županiji. Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio da su još četiri osobe ozdravile, a dosad su od 125 oboljelih izliječene 42 osobe.

11:00 Novooboljelih od koronavirusa nema ni u Sisačko-moslavačkoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U sisačkoj je bolnici četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Stožer civilne zaštite izvijestio je da je na području županije primijećeno ''opuštajuće ponašanje ljudi uz nepoštivanje socijalne distance, što predstavlja veliku opasnost pogodovanju širenja ove opasne zarazne bolesti''. Na građane apeliraju da se pridržavaju svih mjera i uputa Stožera civilne zaštite. 

10:42 Šesti dan zaredom u Ličko-senjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupno su dosad oboljele 22 osobe, od čega je jedna osoba ozdravila.

Iz Stožera ističu da u protekla 24 sata nije bilo kršenja mjere samoizolacije, a utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

10:35 Požeško-slavonska županija 24. dan zaredom nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. U toj županiji od 22. travnja nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze.

9:42 U protekla 24 sata u Zadarskoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije na području te županije je 84, a ozdravila je 31 osoba.

9:09 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije deveti dan zaredom nema novozaraženih osoba koronavirusom. Svih 17 testiranih je negativno. Smanjuje se i broj osoba u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata policija je zabilježila tri kršenja mjera samoizolacije.

9:07 U Istarskoj županiji nema novooboljelih. Svih 56 uzoraka brisa je negativno. Izliječeno je dvoje ljudi, što čini ukupno 72 izliječene osobe. Trenutačno je na ispitivanju 5 uzoraka brisa.

8:16 Terase kafića mogle bi se otvoriti 11. svibnja. Uz stroge mjere, nekima će takvo stanje biti neodrživo. Ugostitelji u Dubrovniku na koljenima su ne samo zbog koronavirusa već i zbog odluka Grada jer i sada kada ne rade plaćaju najam prostora i površine. Više o tome pročitajte ovdje.

8:12 Koje rizike nosi novi način života i u kojem bi se slučaju ukinute mjere mogle ponovno uvesti, za Dnevnik Nove TV objasnila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' profesorica Alemka Markotić. Više o tome pročitajte ovdje.

8:08 Vlada je usvojila plan ublažavanja restriktivnih mjera koje su uvedene zbog suzbijanja pandemije koronavirusa. Detaljan pregled otvaranja djelatnosti pogledajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene