Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSJET BOLNICI

Beroš u Kninu o proboju virusa u bolnicu: "Zadovoljni smo njihovom reakcijom, moglo je završiti i drugačije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Vili Beroš stigao je u Knin kako bi provjerio stanje u kninskoj bolnici.

Ministar Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare u Kninu da Hrvatska ima dobre epidemiološke rezultate. 

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere Slika nije dostupna Sastao se s ravnateljem Beroš u Zagorju: Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama postaje centar za COVID?

"Došao sam tu i zahvalio svima onima koji rade najvažniji posao u ovom trenutku. Razgovarali smo o popuštanju mjera i balansu i očuvanju gospodarskih aktivnosti. I dalje je potreban oprez i pridržavanje svih mjera. Mjere popuštanja odnose na gospodarstvo. Važno je i dalje čuvati razmak i razmišljati da je virus i dalje tu", kazao je Beroš.

Upitan kako je zadovoljan odgovorom kninske bolnice na proboj zaraze, ministar Beroš kazao je: "S obzirom na ovu ugrozu, bilo je očekivano da će se dogoditi proboj u bolnice. Kninska bolnica nije izuzetak, no zahvaljujući poduzetim mjerama uspješno je riješena. Zadovoljni smo njihovom reakcijom jer s obzirom na činjenicu da bolnica ima i pacijente s prolongiranim liječenjem, moglo je završiti i drugačijim ishodom."

Komentirao je i broj liječnika, odnosno njihov nedostatak. "Kao što smo do sada bili oslonjeni jedni na druge, važno je u slučaju poteškoća s kadrovima i dalje se oslanjati jedni na druge."

Komentirao je i slučaj doma za starije u Splitu rekavši da zdravstvena inspekcija nije utvrdila veće disfunckionalnisti u slučaju prodora zaraze u Dom za starije i nemoćne osobe Split.

Tvrdi da su sve ustanove dobile upute kako da se pripreme za pandemiju, pa tako i kninska bolnica. "Nije se moglo očekivati da će bilo koja ustanova ostati izvan toga. Sve ustanove dobile su jasne upute o načinu postupanja", rekao je. 

Župan Goran Pauk kazao je kako u Šibensko-kninskoj županiji danas nema novooboljelih. Ukupan broj oboljelih u županiji i dalje je 83, dok je ozdravljenih s današnjim danom 32.

"Aktivnim traženjem otkrili smo 38 zaraženih osoba koje su povezani s bolnicom, a u izolaciji je bilo ukupno 96 zdravstvenih radnika", rečeno je na konferenciji za novinare. 

Gradonačelnik Knina Marko Jelić rekao je na konferenciji za novinare da je situacija u Kninu zadovoljavajuća. "Držimo se pravila i imat ćemo dobre rezultate", rekao je. 

Ministar Beroš danas je posjetio Opću i veteransku bolnicu "Hrvatski ponos" u Kninu. Tijekom jutra sastao se sa županom Goranom Paukom, ravnateljicom bolnice Kristinom Bitunjac i gradonačelnikom Knina Markom Jelićem kako bi se upoznao sa stanjem u kninskoj bolnici i županiji. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene