Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljene detaljne upute

Bandić objavio kako će izgledati ponovno uvođenje linija javnog prijevoza, HZJZ propisao mjere

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objasnio je u petak kako će izgledati javni prijevoz nakon popuštanja mjera koje su uvedene zbog epidemije koronavirusa.

''Neće doći do poskupljenja karata'', rekao je u petak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na pitanje hoće li skočiti cijena karata za putnike u javnom prijevozu nakon što se 27. travnja ponovno omoguće javne gradske i prigradske linije ukinute zbog epidemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postupno puštanje u promet Od ponedjeljka dostupno još sedam ZET-ovih tramvajskih linija, a jednoj se mijenja trasa Slika nije dostupna Dostupno 111 linija Javni prijevoz pušten u promet: Građani pohrlili u autobuse, gužve u centru Zagreba

Bandić je objasnio i da će se prijevozne linije u Zagrebu u promet puštati u fazama. ''Sadašnjih 90 autobusa koji funkcioniraju i voze po gradu, od njih nepunih 400, i 300 tramvaja, od kojih ne vozi nijedan, da njih postepeno stavljamo u funkciju'', rekao je.

Zadnja linija koja će se pustiti u promet, kaže Bandić, ona je od istoka prema zapadu, odnosno od Vlaške i Draškovićeve preko Jurišićeve ulice, Trga bana Jelačića i Ilice pa sve do Črnomerca.

Od ponedjeljka, kada se opet uvodi javni gradski i prigradski promet, ZET će u promet pustiti 111 autobusnih linija prema prilagođenome voznom redu.

Tako će umjesto tramvaja u prometu i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec). Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i stanju na trasama kojima prolaze, izvijestio je u petak ZET.

Radi poštovanja epidemioloških mjera, preporučuje se nositi zaštitne maske, dezinfekcija ruku i držanje socijalne distance.

ZET će, ističe, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te od vozača. U skladu s time, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite, nago valjane vozne karte, podsjeća ZET.
Još jedanput ZET poziva putnike da se pridržavaju uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije te daljnjim naputcima mjerodavnih tijela. Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka te rasporedi vožnje bit će dostupni tijekom vikenda na internetskoj stranici, izvijestio je ZET.

HZJZ objavio poreporuke 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne preporuke za rad u tramvajima i autobusima tijekom epidemije koronavirusa, a upute možete pročitate u dokumentima u nastavku.  ZET će na svojim stranicama tijekom vikenda objaviti i vozni red. 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene