Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život priča priče

Rajko je okusio najgori strah kojeg se pribojava svaki roditelj: "Odjednom vidim moje dijete leži. Meni muka, gotov sam..."

Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 1
Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 3 Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 2 Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Život priča priče: Hrabri otac Rajko (Foto: dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Rajko Milošević okusio je najgori strah kojeg se pribojava svaki roditelj. Opaku bolest djeteta. Sa svakim novim lošim nalazom on bi ponovno umro. Mogao je samo biti stijena za svoju šesteročlanu obitelj.

Cijeli svoj život tata Rajko Milošević dao bi sve samo za jedan sretan trenutak svoje petero djece i niti jedna ga prepreka u tome neće zaustaviti jer njegovo je scre za njih veće od ove planete. Kada mu je najteže, on kaže da ima onih kojima je teže.

Pročitajte i ovo Mila Rončević vraća se kući - 4 izvješće zaklade Otac djevojčice koja nas je sve ganula zbog svoje hrabrosti: "Mila je dobro, Bogu i ljudima hvala" Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se"

A petero djece u današnje vrijeme velik je zalogaj.

"Bili smo sretni supruga i ja kad smo dobili petero djece. I sve je bilo lijepo do 2010. kad je najmlađa kći dobila leukemiju. Djetetu je pozlilo. Hitno je prebačeno za Ogulin, iz Ogulina za Zagreb. U bolnici na Rebru su odmah ustanovili leukemiju. Prvim vlakom sam stigao u Zagreb. Nisam ni znao gdje je Rebro. Sav drhtim, muka mi je. Gdje ću pronaći dijete, u kakvom stanju...", prisjetio se Rajko teških trenutaka gostujući u emisiji "Život priča priče".

Na odjelu s njegovom kćeri bilo je dosta djece.

"Odjednom vidim moje dijete leži, priključeno na sve moguće aparate. Meni muka, gotov sam, meni treba pomoć. Malo me utješila medicinska sestra. Sjednite, što vam treba. Pitaju me broj telefona, ime i prezime. Meni je mozak stao", priča Rajko. Liječnica mu je rekla da će liječenje trajati jako dugo i da će sve ići dan po dan.

Prvih šest mjeseci je, kaže Rajko, bilo jako teško. Vlastito dijete nije prepoznavao.

Sve je, srećom, s vremenom krenulo na bolje. Prva godina je bila najteža, a već u drugoj su dolazili na kontrole dva puta tjedno. Prošlo je sedam godina i njegova kći Maja danas je dobro i učenica je petog razreda. Osim toga, uspješna je u sportu.

"Mi smo preko udruge Krijesnica 2015. godine bili u Moskvi na svjetskim sportskim igrama djece oboljele od malignih bolesti. Kad smo mi bili bilo je preko 500 djece i 500 roditelja, sva djeca koja su preboljela rakove. Da vidite kako se oni bore u sportu ne biste rekli da su ta djeca do jučer bila bolesna", kaže Rajko.

"Samo neka bude zdravlja"

Dok je Maja bila bolesna, na Rajku je bio najveći teret jer u to vrijeme i njegova supruga je bila bolesna. Morao je ići u Zagreb pa u Rijeku u bolnicu. Djecu je trebalo hraniti zbog čega Rajko nije propuštao niti jednu smjenu na poslu. Jedva da je spavao, ali to mu nije bio problem. Pomoć nikad nije tražio.

"Mi ćemo se rasporediti s onim što imamo pa ćemo postepeno ići naprijed. Samo neka bude zdravlja", kaže Rajko koji na taj način odgaja i svoju djecu kojima uvijek govori da moraju biti humana.

Njega sretnim čini svaka dobra ocjena njegove djece. Motivira ih da uče, a on će dati sve od sebe da im bude bolje, objašnjava.

Svoju djecu Rajko je naučio da cijene prave vrijednosti, a ekipa emisije Život priča priče odlučila im je uz odobrenje njihova oca dati neke poklone. Kako su reagirali kada su dobili nove mobitele pogledajte u videu u našoj galeriji, a propuštene emisije "Život priča priče" pogledajte OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene