Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Život priča priče"

Slađana iz Zagreba godinama traži oca: Pogledajte neočekivani rasplet događaja u našem studiju

Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4
Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 5 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 3 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 2 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Slađana Škarić (43) iz Zagreba godinama je tražila svog oca kojeg je posljednji put vidjela kada su joj bile samo tri ili četiri godine. Svoju priču podijelila je s ekipom emisije "Život priča priče".

Cijelog se života 43-godišnja Slađana Škarić iz Zagreba pitala zašto je njezin otac otišao i ostavio je. Ne pamti dobro posljednji susret svoje majke i nje s ocem jer imala je tada tek tri ili četiri godine. No jednu stvar nikada neće zaboraviti - osjećaj dok su njezine ruke čvrsto grlile njegovu nogu jer ga nije htjela pustiti, a morala je.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Slađanin otac otišao je bez pozdrava, a tada počinje njezina dugogodišnja potraga.

O ocu znala tek osnovne informacije

Slađanina majka bila je dosta mlada kad ju je rodila, imala je 21 godinu. O ocu joj nije otkrivala previše detalja, do Slađanina puberteta kad je ona sama počela postavljati konkretna pitanja.

Tada joj je majka rekla samo očevo ime i prezime, otkud je i da je u Zagrebu studirao. Tako je Slađana sama krenula u potragu.

"Uzela sam telefonski imenik misleći da je u Zagrebu i našla sam to ime i prezime i zvala sam. Javio se neki čovjek, međutim ja nikad neću znati je li to bio on. Postavila sam mu pitanje poznaje li moju majku, rekao je da ne. Onda sam mu rekla da mislim da je moj otac, a on mi je rekao da nije znao da je postao otac tako mlad i poklopio mi je slušalicu. Taj čovjek s telefona", počinje priču o svojoj potrazi Slađana.

Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr

Taj čovjek imao je, kaže, isto ime i prezime kao njezin otac - Sammir AbuRumoh - koji je inače iz Palestine, ali nikad nije mogla utvrditi je li to on.

"Svašta sam još pokušavala, ali nije mi išlo. Pitala sam maminu prijateljicu... ona je to skrivala, nitko nije znao tko je moj otac", kaže Slađana.

Cijelo vrijeme osjećala je prazninu i da joj nešto fali. Vjerovala je da bi upoznavanje oca tu prazninu popunilo.

Telefonski razgovor s ocem

Slađana se u međuvremenu udala, a prije desetak godina zaposlila se u jednoj tiskari u koju je igrom slučaja došao čovjek koji je bio liječnik u Svetom Križu Začretje, a koji je bio podrijetlom iz Palestine.

Ispričala mu je svoju priču, a on joj je obećao pomoći. Prošlo je nekoliko dana, a onda se on pojavio s brojem telefona. Nazvao je broj i kratko s osobom s druge strane linije pričao na arapskom, a onda je slušalicu dao Slađani.

Bio je to njezin otac. Znao je hrvatski jer je studirao u Zagrebu. Rekao joj je da je voli i da ju želi vidjeti. Ona je broj sačuvala, a kada ga je sljedeći put pokušala nazvati, više se nije koristio.

Mislila je da njezin otac možda ne želi kontakt s njom, ali, s druge strane, pomislila je da bi joj to onda valjda odmah rekao. Od poziva je odustala, a oca je onda pronašla na Facebooku. Dugo, kaže, nije prihvatio njezin zahtjev za prijateljstvo.

Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

"Razmišljala sam zašto, a onda sam pomislila da vjerojatno tamo ima obitelj, obitelj ne zna za mene. Kako će on njima objasniti tko sam ja?" prisjeća se Slađana. No otac ju je na kraju prihvatio, a uslijedile su, kaže, jako emotivne poruke. Dobila je i neobičan video na temelju kojeg je protumačila da bi ju otac htio vidjeti.

I sam joj je rekao da bi ju želio vidjeti, ali i ispričao detalje o svom životu.

"Rekao je da mu nedostajem, da bi me želio vidjeti, da me voli, da nisam ja kriva za to što se dogodilo. Napisao mi je da je bio ljut na mamu, ali da sada više nije jer nije takav čovjek. Napisao je i da se nada da ćemo se zagrliti i da će me to ispuniti. Problem je i viza, on bi možda mogao, ali jako je teško. Ali stalno se nadam da ću ga upoznati i vidjeti jer smatram da je jako dobar čovjek", ispričala je Slađana svoju priču u studiju emisije "Život priča priče".

Tim koji je okrenuo i nebo i zemlju da pomogne

Nakon što je podijelila ono što ju muči cijeli život, dogodilo se ono što vjerojatno nije očekivala ni u najluđim snovima. Ekipa emisije okrenula je nebo i zemlju kako bi joj pomogla. Na ekranu se tako pojavio Slađanin otac koji joj je putem videoporuke poručio da mu puno nedostaje i da je želi vidjeti.

"Situacija je dosta komplicirana, ali jednog dana ćemo se naći i zagrliti se kao otac i kći. Nadam se da će to biti skoro", poručio je Slađani otac, a ona nije mogla suspregnuti suze. Iznenađenjima tu nije bio kraj.

Slađanina najveća životna želja bila je upoznati i zagrliti oca, a upravo to se dogodilo u studiju emisije "Život priča priče" kada je u njega ušetao Sammir.

"Ti si bogami ljepša nego sam mislio", rekao je svojoj kćeri nakon sureta koji su čekali više od 30 godina. Sammir je, kako je sam ispričao, u Hrvatskoj studirao te ovdje proveo više od 13 godina, u razdoblju od 1969. do 1983. godine. Zato i danas dobro govori hrvatski.

Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Slađanina potraga za ocem (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Njih dvoje nisu se vidjeli cijeli život, ali tako nije trebalo biti. Zato ne čudi da ne postoje riječi kojima bi opisali susret koji se dogodio, a koji je samo početak jedna nove, ljepše životne priče.

"Život priča priče" je emisija koja obrađuje široki spektar socijalnih i društvenih tema. Svaka emisija gledatelje upoznaje s nevjerojatnim ljudima i njihovim životnim pričama, te budi u njima snažne emocije. "Život priča priče" gledajte utorkom na Novoj TV.

Propuštene epizode emisije "Život priča priče" pogledajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene