Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-ova kluba zastupnika Andrija Hebrang ocijenio je danas da generalu Vladimiru Zagorcu ne bi trebalo oduzimati odličja.


'Poništavaju li Zagorčeva nedjela sva njegova djela u Domovinskom ratu za koja je primio odličja', upitao je Hebrang, kojega su novinari u Saboru zamolili da komentira najavu predsjednika Stjepana Mesića da će Zagorcu oduzeti sva odličja.

Vezani članci Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Dodijelili odlikovanja na Pantovčaku pa zaboravili na mjere: Nakon dužeg odgađanja dogodio se jedan važan susret Predsjednik Zoran Milanović odlikovao pripadnike MUP-a Predsjednik Milanović odlikovao djelatnike MUP-a: "Pitao sam se zašto mi nemamo svoj Dan policije"

>>Zagorec je mali ugojeni miš i odmah mu uzimam odlikovanja

Hebrang je naglasio da podržava procesuiranje svih koji su se ogriješili u Domovinskom ratu i nakon njega, ali da im ne bi trebalo oduzimati odličja za ratne zasluge. 'Ono za što je odličje dodijeljeno, to je učinjeno. Ako je netko nakon toga učinio nešto protuzakonito, za to postoje nadležni organi', kazao je Hebrang, podsjetivši da presuda protiv Zagorca još nije pravomoćna.