Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgava navode

Ministarstvo zdravstva: "Nema evidentiranih isplata prema tvrtki Kujundžićeva susjeda"

Milan Kujundžić
Milan Kujundžić Foto: DNEVNIK.hr
Telegram je u subotu objavio članak u kojem navodi da je u posljednje dvije godine iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno 4,7 milijuna kuna prvom susjedu i nekadašnjem poslovnom partneru obitelji Kujundžić. Ministar tvrdi da ne postoje evidentirane uplate Ministarstva toj kompaniji.

Ministarstvo zdravstva isplatilo je u posljednje dvije godine 4,7 milijuna kuna kompaniji Smart Medical, objavio je portal Telegram. Radi se o tvrtci Nevena Mrkše, prvog susjeda i nekadašnjeg poslovnog partnera Kujundžićevih, a ove isplate bile su tijekom Kujundžićeva mandata, piše portal.

Pročitajte i ovo Nejednaki pred zakonom - 3 nejednaki pred zakonom Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca! Slika nije dostupna Bivši ministar Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata

Mrkša je do 2016. iznajmljivao plovila, a Smart Medical je osnovao početkom prosinca 2016., manje od dva mjeseca nakon što je Milan Kujundžić stupio na dužnost. Mrkšu Kujudnžićima veže višegodišnje poznanstvo i brojni poslovi s nekretninama, kao i ranije optužbe za pogodovanje, piše spomenuti portal.

Tvrtka Smart Medical bavi se trgovinom farmaceutskih proizvoda i zastupa njemačku kompaniju koja proizvodi uređaje za endoskopiju. U 2018. godini više od polovine prihoda tvrtke došlo je od Ministarstva od kojeg su dobili 1,1 milijuna kuna, a sljedeće godine su prema pisanju portala dobili 3,5 milijuna kuna.

Nabavljali su proizvode za KB Dubrava, KBC Split, KBC Osijek, KB Merku, KBC Rijeka te KBC Sestre milosrdnice.

Inače, Tatjana Kujundžić i Snježana Mrkša, supruga Nevena Mrkše, gradile su kuće Markuševcu. Jednu od tih kuća otkupili su Kujundžićevi od vlastite kompanije.

Kujundžić: Ministarstvo zdravstva nema evidentiranih isplata prema tvrtki Smart Medical

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u subotu je opovrgnuo navode Telegrama da je Ministarstvo zdravstva isplatilo 4,7 milijuna kuna tvrtki Smart Medical d.o.o., za koju se navodi da je u vlasništvu nekadašnjeg poslovnog partnera obitelji Kujundžić, te tvrdi da Ministarstvo nema evidentiranih isplata prema toj tvrtki.

Kujundžić u priopćenju navodi i kako će u slučaju novih iznošenja neistinitih informacija potražiti pravnu zaštitu radi zaštite svog ugleda i ugleda Ministarstva zdravstva.

Telegram je u subotu objavio članak u kojem navodi da je u posljednje dvije godine iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno 4,7 milijuna kuna prvom susjedu i nekadašnjem poslovnom partneru obitelji Kujundžić. Do milijunskih isplata tvrtki Smart Medical d.o.o. Nevena Mrkše, tvrdi Telegram, došlo je za mandata ministra Kujundžića, u 2018. i 2019. godini, dok je sporna tvrtka osnovana početkom prosinca 2016., manje od dva mjeseca nakon što je Milan Kujundžić stupio na dužnost.

"Uvidom u knjigovodstvenu evidenciju Ministarstva zdravstva od 2015. do danas nema evidentiranih isplata prema navedenoj tvrtki. Ovom prigodom također želim najaviti kako ću u slučaju novih iznošenja neistinitih informacija potražiti pravnu zaštitu u cilju zaštite kako mog osobnog ugleda, tako i Ministarstva zdravstva", stoji u priopćenju ministra Kujundžića.

Novaković: "Možemo provjeriti i vlasništvo nad automobilom"

Oko mjesec dana trebat će Povjerenstvu za provjeru imovinske kartice Milana Kujundžića. Dostavio je nove podatke, no provjerit će karticu u kojoj su nedostajali podaci. Tvrde, nije riječ samo o tehničkim pogreškama kako je jučer izjavio ministar, nego da su nedostajali podaci koje mora unijeti svaki dužnosnik.

"Povjerenstvo će provjeriti jesu li oni podaci koji su u imovinskoj kartici bili istiniti, da li su stavljene sve obveze, sve nekretnine, je li sve točno navedeno to je neki naš dio koji možemo provjeriti, kroz Poreznu ćemo provjeriti prihode, možemo provjeriti i vlasništvo nad automobilom, dakle to je naš dio", kazala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

(M.R./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene