Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši ministar

Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žarko Tušek, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva potvrdio je da je Kujundžić zatražio aktivaciju svog saborskog mandata koji je osvojio u 10. izbornoj jednici

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Žarko Tušek potvrdio je u četvrtak kako je bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao zahtjev za aktivaciju svog saborskog mandata.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru

"Kujundžić je poslao zahtjev za aktivaciju mandata koji je osvojio kao kandidat na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jednici", rekao je Tušek te podsjetio na to da bivši ministar ima preferencijski mandat.

"U Sabor je izabran s posljednjeg, 14. mjesta na listi, osvojivši gotovo 14 tisuća glasova", podsjetio je Tušek. Kujundžić se u Sabor vraća koncem idućeg tjedna. Mandat, naime, može aktivirati u roku od osam dana, potvrdio je predsjednik MIP-a.

Njegovim povratkom iz Sabora odlazi njegova zamjenica Dragica Vranješ. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene