Milan Kujundžić
Milan Kujundžić Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Žarko Tušek, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva potvrdio je da je Kujundžić zatražio aktivaciju svog saborskog mandata koji je osvojio u 10. izbornoj jednici


Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Žarko Tušek potvrdio je u četvrtak kako je bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao zahtjev za aktivaciju svog saborskog mandata.

Vezani članci Gordan Jandroković (Dnevnik.hr) Milan Kujundžić ostaje ministar, oporba nije skupila većinu Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Premijer najavio povećanja plaća državnim i javnim službenicima, minimalne plaće, podizanje neoporezivog dijela plaća...

"Kujundžić je poslao zahtjev za aktivaciju mandata koji je osvojio kao kandidat na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jednici", rekao je Tušek te podsjetio na to da bivši ministar ima preferencijski mandat.

"U Sabor je izabran s posljednjeg, 14. mjesta na listi, osvojivši gotovo 14 tisuća glasova", podsjetio je Tušek. Kujundžić se u Sabor vraća koncem idućeg tjedna. Mandat, naime, može aktivirati u roku od osam dana, potvrdio je predsjednik MIP-a.

Njegovim povratkom iz Sabora odlazi njegova zamjenica Dragica Vranješ. (Hina)