Milan Kujundžić
Milan Kujundžić Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Žarko Tušek, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva potvrdio je da je Kujundžić zatražio aktivaciju svog saborskog mandata koji je osvojio u 10. izbornoj jednici


Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Žarko Tušek potvrdio je u četvrtak kako je bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao zahtjev za aktivaciju svog saborskog mandata.

Vezani članci Plenković i Milanović sukobili se oko vrhovnog suda - 3 Kaos oko odabira kandidata za predsjednika Vrhovnog suda ne jenjava: ''Idealno bi bilo da Ustavni sud o ovome donese svoj pravorijek'' Robert Pauletić Pauletić ne odustaje: "Ako je moje zakonsko pravo da mijenjam Tomašić u Saboru, to ću i učiniti"

"Kujundžić je poslao zahtjev za aktivaciju mandata koji je osvojio kao kandidat na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jednici", rekao je Tušek te podsjetio na to da bivši ministar ima preferencijski mandat.

"U Sabor je izabran s posljednjeg, 14. mjesta na listi, osvojivši gotovo 14 tisuća glasova", podsjetio je Tušek. Kujundžić se u Sabor vraća koncem idućeg tjedna. Mandat, naime, može aktivirati u roku od osam dana, potvrdio je predsjednik MIP-a.

Njegovim povratkom iz Sabora odlazi njegova zamjenica Dragica Vranješ. (Hina)