U verziji imovinske kartice Milana Kujundžić od petka ujutro spominje se vlasništvo nad jednim apartmanom u Novalji, i to veličine 50 četvornih metara, koji glasi na bračnog druga, to jest na suprugu. Jutarnji list tvrdi da je Kujundžić vlasnik još dviju nekretnina na Pagu kojih nema u imovinskoj kartici.

Galerija


Samo nekoliko sati nakon objave nove imovinske kartice ministra zdravstva Milana Kujundžića, Jutarnji list tvrdi kako je ministar vlasnik još dviju nekretnina na Pagu kojih nema u kartici.

Vezani članci Slika nije dostupna Štromar tvrdi da će tajnica iz ministarstva koja je susjedi nezakonito srušila zid kuće snositi sankcije Slika nije dostupna BITKA ZA MILIJUNE Na pomolu sukob Mosta i HDZ-a?

Navode kako na Milana Kujundžića u Novalji na otoku Pagu prema zemljišnim knjigama s datumom 24. 1. 2019. glase još dva apartmana, veličine 38,99 i 37,69 četvornih metara.

U verziji imovinske kartice od petka spominje se vlasništvo nad jednim apartmanom u Novalji, i to veličine 50 četvornih metara, koji glasi na bračnog druga, to jest na suprugu.

Jutarnji navodi kako prema tome proizlazi da supružnici ili posjeduju tri apartmana na otoku Pagu, a ne jedan, ili je ministar još jednom unio krive podatke u imovinsku karticu.

Ta dva novootkrivena ministrova dvosobna stana nalaze se na drugoj etaži i upisani su kao apartmani koji se sastoje od "hodnika, sobe, kupaone, dnevnog boravka i kuhinje te balkona". Povezani su s vlasništvom balkona veličine 27,98 četvornih metara.

No na ta druga dva apartmana upisana je i zabilježba o kreditu u visini 50 tisuća eura iz veljače 2007. godine od strane PBZ-a. Zabilježba nije brisana, a taj kredit se ne spominje ni u zadnjoj verziji imovinske kartice. Postoji mogućnost da je otplaćen, ali nije provedeno brisanje, tvrdi Jutarnji list.

Osim toga, na suprugu ministra zdravstva Milana Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu. Ta oranica se također ne spominje niti u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas.

Oranica je prenesena na suprugu ministra zdravstva u postupku likvidacije njezine tvrtke Zidni vrt d.o.o., piše Jutarnji list.