Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga se nastavlja

Razgovori u DORH-u: ''Ono što su uspjeli doznati su tek indicije gdje bi se nestali spis mogao nalaziti''

Josipa Krajinović o istrazi u DORH-u (Foto: Dnevnik.hr)
Josipa Krajinović o istrazi u DORH-u (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josipa Krajinović o istrazi u DORH-u (Foto: Dnevnik.hr) Josipa Krajinović o istrazi u DORH-u (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Božo Barbarić (Foto: Dnevnik.hr) Božo Barbarić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Cijeli dan u Državnom odvjetništvu traju ispitivanja u sklopu istrage o nestalim spisima u slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine.

Pozivu tužitelja prvi se odazvao zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Tvrdi da je saslušan kao svjedok, kao i prije sedam godina kada je ispitan zbog curenja informacija. No, o tim okolnostima nije želio govoriti.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

Na upit je li on bio "krtica" u sustavu, Brkić je tek kratko poručio da je to smiješno.

Osim Brkića, u DORH-u su saslušani i tadašnja općinska državna odvjetnica Željka Pokupec i šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić.

"Sigurno da je teret stranci, ali je pitanje opet, u kojoj mjeri je to usmjereno i protiv mene, a u kojoj mjeri usmjereno protiv HDZ-a", rekao je Brkić odgovarajući na pitanje šteti li čitav slučaj HDZ-u.

Barbarić je bio daleko manje rječit. "Nisam ovlašten bilo kakve izjave davati, ovdje sam pozvan, dao sam izjavu", rekao je novinarima.

Situaciju ispred Državnog odvjetništva prati i reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

"U Državnom odvjetništvu su, kako doznajem, gotovi s razgovorima i pozivima za danas ljudima koji su radili u sustavu, ali posao i razgovori s ljudima u sustavu još se vode, a nastavit će se i sutra ovisno o tome, kako mi kažu, kakve se sve obveze sutra imati glavni državni odvjetnik. Ono što doznajem jest da su razgovori s g. Brkićem, gospođom Pokupec i g. Barbarićem bili vrlo korisni oko cijele afere - i u slučaju nestanka spisa, i u slučaju probijanja mjera iz istrage elitne prostitucije. No, čini se da ovdje u DORH-u na nestanak spisa još gledaju kao na nečiji propust, a ne kao moguću kaznenu odgovornost. Naime ono što su uspjeli u današnjim razgovorima doznati su tek indicije gdje bi se nestali spis mogao nalaziti pa tako i informaciju da se moguće taj spis nalazi u nekom drugom spisu što će naravno sad provjeravati. Sad imaju i više informacija za daljnji nastavak razgovorima sa svima uključenima u aferu u cijelom lancu osgovornosti policije i DORH-a što primjerice uključuje i razgovor s tadašnjim glavnom državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem", kaže Krajinović.

Horvat i Butković: Pričekajmo što će reći DORH

Ministri prometa i gospodarstva Oleg Butković i Darko Horvat rekli su u utorak kako o novim saznanjima u slučaju curenja informacija u istrazi o prostituciji nemaju komentara, te su pozvali da se pričeka očitovanje Državnog odvjetništva u kojem je u utorak ispitano više osoba, među kojima i Milijan Brkić.

Upitan da komentira Brkićevu izjavu da je ovo hajka na njega i na HDZ, uslijed optužbi za sabotažu policijskih istraga i curenje informacija iz MUP-a, ministar Horvat je rekao nema mišljenje oko te teme dok DORH ne kaže svoju završnu riječ.

"To što ja mislim zadržat ću za sebe", rekao je Horvat na pitanje šteti li Brkić HDZ-u.

"U ovom trenutku neću se baviti razmišljanjem Milijana Brkića, želim čuti što kaže DORH", izjavio je Horvat prije sastanka užeg kabineta Vlade u utorak na Markovu trgu.

Ministar Butković kazao je kako će vidjeti što će se dogoditi. "Vidite da DORH radi svoj posao, neki svjedoci su bili pozvani iz 2011. godine, ne mogu ja sada nekome suditi ili donositi zaključke jer sve pratim iz medija", rekao je Butković. (B.V./J.K./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene