Tomislav Horvatinčić, pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, ponovno je zatražio odgodu odlaska u zatvor.

Galerija


Tomislav Horvatinčić, potvrđeno je sa Županijskog suda u Zagrebu za DNEVNIK.hr, ponovno je zatražio odgodu odlaska na odsluženje zatvorske kazne. Na sud je poslao molbu s medicinskom dokumentacijom. Zbog bolesti traži da mu se ponovno odobri odgoda.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Malenica: Zatvorenike raspoređujemo po drugim zatvorima u Hrvatskoj George Blake Preminuo dvostruki špijun, Rusija tuguje: "Iskreno je volio našu zemlju, divio se podvizima našeg naroda"

Sutkinja dokumentaciju šalje u bolnicu za osobe lišene slobode, a onda će tamošnji specijalisti provjeriti mogu li se Horvatinčićeve tegobe liječiti u zatvorskom sustavu ili mu se treba omogućiti da se liječi na slobodi. Kako doznajemo, odluka se očekuje za desetak dana.

Horvatinčić je već u ožujku dobio šestomjesečnu odgodu, a taj rok istječe za dva dana

Horvatinčiću je kazna od četiri godine i 10 mjeseci zatvora izrečena u prosincu, a proglašen je krivim za izazivanje pomorske nesreće u kolovozu 2011. kada je svojim gliserom usmrtio talijanski bračni par Francesca i Marineldu Salpietro.

Horvatinčić se već godinama bori sa zloćudnom bolešću, ali teško zdravstveno stanje na koje se poziva nije ga sprječavalo da ode na ljetovanje ili da ispija kavice. Na jednoj u centru Zagreba pronašla ga u lipnju reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Upitala ga je tada kako je. ''Dobro sam, zašto?'' odgovorio je kao iz topa Horvatinčić. Onda ga je pitala kako to da nije u zatvoru, pa je okrenuo ploču. ''Bolestan sam, liječim se. Čekam sad ponovno jednu operaciju i to je to'', odgovorio je.