Sudac izvršenja Županijskog suda u Zagrebu odredio je Tomislavu Horvatinčiću da na izdržavanje kazne mora doći 30. ožujka. On će tražiti odgodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Galerija


Tomislav Horvatinčić mora se 30. ožujka javiti na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor Remetinec.

Vezani članci Ninoslav Jovanović Doživotna kazna zatvora! Presuda "Malčanskom berberinu" koji je oteo i silovao 12-godišnjakinju otkriva mučne detalje Zoran Mamić Zoran Mamić danas otputovao u BiH: Iako je pravomoćno osuđen, za to putovanje nema nikakvih zapreka

Njegov odvjetnik Velimir Došen najavio je da će u roku od tri dana tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne, i to zbog njegova narušenog zdravlja. ''Neće se moći javiti na izdržavanje kazne jer ima ozbiljno zdravstveno stanje'', rekao je odvjetnik. Kaže da mu je rana nakon operacije procurila, pa se mora javljati liječniku i ne može u zatvor. ''Ako mu se to odbije, onda mora izdržavati kaznu'', rekao je odvjetnik. Čeka se očitovanje zatvorske bolnice mogu li oni preuzeti liječenje Horvatinčića. Kaže da će njegov klijent na kontrolu za šest mjeseci. ''Tad ćemo biti puno pametniji'', rekao je.

''Ja sam došao opravdati svoj izostanak. Nisam ranije došao jer sam operiran u Njemačkoj'', objasnio je po izlasku sa Suda Tomislav Horvatinčić. Rekao je da je imao treću operaciju želuca. Tvrdi da će poštivati odluke institucija i odazivati se.

''Izražavam sućut, ali sam ljut i čudi me kako sin poginulih izjavljuje da sam ja lažno bolestan. To nije korektno, tim više što je njemu i njegovoj sestri uplaćeno 400 tisuća eura na račun. Već nakon prvih 100 tisuća eura je podnio podnesak da se neće žaliti, a dobio je 400'', ispričao je Horvatinčić.

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi.

Talijanski premijer proširio mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa: Cijela Italija u crvenoj zoni, u karanteni više od 60 milijuna ljudi