Pravomoćno osuđeni Tomislav Horvatinčić umjesto na odsluženju zatvorske kazne zbog pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje Talijana, bezbrižno ispija kavicu na Cvjetnom trgu.

Galerija


Lijep dan Tomislav Horvatinčić iskoristio je za uživanje s boljom polovicom na Cvjetnom trgu, gdje su ga snimile kamere Nove TV. Nakon što su popili piće, pao je poljubac, a onda su otišli svatko na svoju stranu, Horvatinčić u banku.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Za dva dana mora iza rešetaka, ali... Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Županijski sud: Tomislav Horvatinčić se mora javiti u Centar za dijagnostiku 1. listopada radi izvršavanja zatvorske kazne

Reporterka Viktorija Bednjanec upitala ga je kako je. ''Dobro sam, zašto?'', odgovorio je kao iz topa Horvatinčić. Onda ga je novinarka pitala kako to da nije u zatvoru, pa je okrenuo ploču. ''Bolestan sam, liječim se. Čekam sad ponovno jednu operaciju i to je to'', odgovorio je. Na pitanje kakvi su mu planovi za dalje rekao je da mu je u planu samo liječenje. ''A kako se osjeća bolestan čovjek? Kavu, jesti, piti, to moramo'', poručio je Horvatinčić.

Tvrdi da ga nije strah korone. ''Poštujem upute Stožera i pridržavam se, ne družim se s ljudima i u izolaciji sam u Samoboru na svom imanju i to je to'', rekao je usred Zagreba.

Sudac izvršenja Županijskog suda u Zagrebu odredio je Tomislavu Horvatinčiću da na izdržavanje kazne mora doći još 30. ožujka, a on je zatražio odgodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. ''Ima ozbiljno zdravstveno stanje, rana nakon operacije je procurila, pa se mora javljati liječniku i ne može u zatvor'', rekao je početkom ožujka njegov odvjetnik Velimir Došen. U međuvremenu je koronavirus odgodio njegov odlazak u Remetinec. Tako je umjesto iza rešetaka Horvatinčić na špici.

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi.