Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled Ivane Petrović

"Tjedan biblijskih razmjera, južine, neubrojivih ispada i bezidejnosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Događaje u tjednu iza nas u Pregledu tjedna Dnevnika Nove TV analizirala je i komentirala Ivana Petrović.

Bio je ovo tjedan biblijskih razmjera, kao da smo u posljednjim vremenima. Tko zna, možda i jesmo. Poplave su poharale Zadar, Nin, Crikvenicu, Dubrovnik, Istru i druge dijelove Hrvatske. U Americi uragan Irma mete sve na svojoj ruti. Uzaludno je govoriti - ne valja ovo, ne valja ono, državne i lokalne vlasti su zakazale, nisu učinile sve što je trebalo. Ne, ovo je jednostavno demonstracija moći prirode naspram nemoći čovjeka. Čovjek dira prirodu i njezin ciklus, bez razumijevanja da je tek vrsta s razumom na ovoj planeti, uklopljena u prirodu. I kad joj šteti, misleći da je njegov um nad njom superioran, priroda vraća. I pomalo nam je dosta ove južine, jer proizvodi neubrojive ispade, što se vidjelo ovoga tjedna. Nisu zalud u starom Dubrovniku napisali zakon da se za južine ne smiju donositi za Republiku važne odluke. To bi trebalo preuzeti i hrvatsko moderno zakonodavstvo, kao dio običajnog prava. Prvo je južina prebacila admirala Davora Domazeta koji je najavio rat unutar NATO saveza, izjavivši kako pješadiji naše vojske treba 48 sati da zauzme Ljubljanu. Na to mu je SDP-ov Bojan Glavašević, također živčan zbog južine, putem društvenih mreža poručio da od**** umjesto da mu je uputio kritiku. Predsjednica je Lošu smjenila iz svoga tima.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović burni dani iza nas Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna Pregled tjedna - Ivana Petrović najvažniji događaji Strah od terorističkih napada, prosvjed svinjogojaca, ostavka šefa HEP-a i Jakuševac obilježili su tjedan

A onda je jugo zapuhalo i u Saboru, gdje je potpredsjednica Vlade Martina Dalić izgubila živce zbog izjava Mostova zastupnika Mire Bulja. Premijerov izraz lica bio je u stilu ''što je vama, kolegice, pobogu".

Prvo zasjedanje odmornih sabornika i prvi aktualac prošli su u znaku bezidejnosti, zabave za narod s toliko problema. Marasu i Bernardiću Zakon o ovrsi npr. nije ni u peti. Naša nezrela socijaldemokratska oporba, nezrelo brendirana isključivo na iracionalnom prijeziru prema Zoranu Milanoviću, postaje sve smješnija i besplodnija i to nas brine.

Premijer Andrej Plenković održao je konzultacije o Sloveniji sa šefovima parlamentarnih stranaka, što nije baš prošlo konsenzusom. U Sloveniji je pak predizborna godina, ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu južina isto sve više udara u glavu. Miro Cerar je na južinu imun pa je mudro odgodio najavljivanu sjednicu slovenskog vijeća za obranu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je kod Viktora Orbana. Mađari su je počastili počasnim doktoratom pa više nismo mogli razabrati zastupa li ona naše ili mađarske interese. Ili je to neka nemušto formulirana strateška fora. Jer Mađari su se evidentno utalili sa Slovencima i blokirali nam kandidaturu za OECD, a Predsjednica u listopadu ide i Vladimiru Putinu, kod kojeg je Borut Pahor već bio prošle godine, a Orban da ne govorimo...

Što se još događalo u tjednu iza nas, pogledajte u priloženom videu

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene