Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled

Polemika se nastavlja i nakon 380 amandmana: Radi li se u Hrvatskoj išta protuobavještajno?

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na najvažnije događaje proteklog tjedna u komentaru podsjeća Ivana Petrović.

S dužnosti političkog tajnika smijenjen je Davor Stier. Zbog govora na izvještajnom Saboru, točnije, zbog što je svoje stavove rekao javno, a ne prvo raspravio na Predsjedništvu. 

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 5 Nokaut s Pantovčaka Analiza Ivane Petrović: "Milanović je ovo dugo pripremao, a trebao je objaviti datum i zašutjeti. Čeka nas izrazito prljava kampanja" Pregled tjedna - Ivana Petrović najvažniji događaji Strah od terorističkih napada, prosvjed svinjogojaca, ostavka šefa HEP-a i Jakuševac obilježili su tjedan

S dužnosti međunarodnog tajnika smijenjen je Miro Kovač, koji je to postao u vrijeme Karamarka, naslijedivši upravo Davora Stiera. Kovača je sad naslijedio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji prioritetno i jest diplomat i stručnjak za sigurnost i međunarodne odnose. Najveća šteta za HDZ je nestanak povjerenja između premijera i Stiera. U početku su bili najbliži suradnici i sve je započelo Stierovim odlaskom iz Vlade, a polomilo se dominantno na svjetonazorskim, a ne političkim stavovima.

Nastavlja se i polemika oko plutajućeg LNG terminala na Krku za transfer američkog ukapljenog plina. Lex LNG u Saboru još nije donesen jer je oporba uložila čak 380 amandmana. Kod nas se to najčešće pogrešno postavlja kao neko unutarnje političko i regionalno pitanje. A dio sabornika to tako i shvaća, u neimanju bilo kakve šire slike. Kad se sve to vidi i čuje, pitamo se ima li Hrvatska analitičare, stratege, ljude koji predviđaju, radi li se išta protuobavještajno, ima li definirane politike i gdje smo mi zapravo.

Što je još obilježilo ovaj tjedan pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene