Borba borba prosvjetara za povećanje plaća odvijala se i ovoga tjedna, a čini mogla bi biti dio i narednog Pregleda tjedna. Osim time, tjedan je obilježen planom HDZ-a da iznajmi Sabornicu za kongres Europske pučke stranke te paket izmjena Kaznenog zakona.

Galerija


Prosvjetari nisu zadovoljni povećanjem osnovice pa se njihova borba za povećanje koeficijenta nastavlja. U toj borbi je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, napravio gaf prozvavši predsjednicu Grabar-Kitarović, ali i predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) "Ne vjerujem da sudionici svađe na odboru nisu znali da su kamere uključene, ali neka im bude" Pregled tjedna Ivane Petrović "Često govorimo o erupciji ljubavi, mržnje ili gluposti. Kada se sve to pomiješa, dobije se kampanja za izbore 2020."

Za rješenje problema se nikad ne pozivaju kandidati na izborima već aktualna vlast. Miješati kandidata Škoru ili nekog drugog je gaf jer to poprima oblik politiziranja i štrajk stavlja van stvarnog konteksta. Plaće prosvjetara mogu bit tema u debatama kad službeno započne kampanja za predsjedničke izbore. Tada svi ravnopravno mogu plasirati svoju ideju za rješenje plaća učitelja i dobit jednak medijski tretman.

HDZ je za njihov skori kongres svojim pučanima iznajmio veliku vijećnicu Sabora. I svi se pale naknadno. Naime, činjenica  je da je stranka tražila suglasnost Predsjedništva Sabora i izmjenu pravilnika kako bi kongres bio odobren. Za su bili svi potpredsjednici osim Bože Petrova, koji je bio suzdržan. Naši zastupnici uvijek kazne. Ovo je loša odluka i loša poruka, ali zašto narodni zastupnici to nisu osporili na vrijeme? 

Spolni odnos bez pristanka u Kaznenom zakonu više neće postojati te će se sada to smatrati silovanjem. Vlada je usvojila paket izmjena Kaznenog zakona iz kojeg se izbacuje i sramoćenje koje doista nije imalo ni pravnog ni stvarnog smisla. Sve super ali nas zanima što je sa paketom antipedofilskih zakona i jesu li došli na red u Saboru. Pedofilija treba postat kažnjivo djelo koje nikad ne zastarijeva.

Zlo pedofilije i efebofilije je veliki problem zapadnog svijeta, i to ne samo unutar Crkve, kako se u nas percipira. Britanski establishment, medijski i politički slučajevi u Nizozemsko, koja je čak osnivala i pedofilsku stranku, slučajevi u Norveškoj. Sve je ili zataškano ili su ih pojeli neprimjereni rokovi.

Više o događajima koji su obilježili protekli tjedan možete pogledati u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr