Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

HDZ-ovo iznajmljivanje Sabornice je loša odluka, ali zašto zastupnici nisu reagirali na vrijeme?

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Borba borba prosvjetara za povećanje plaća odvijala se i ovoga tjedna, a čini mogla bi biti dio i narednog Pregleda tjedna. Osim time, tjedan je obilježen planom HDZ-a da iznajmi Sabornicu za kongres Europske pučke stranke te paket izmjena Kaznenog zakona.

Prosvjetari nisu zadovoljni povećanjem osnovice pa se njihova borba za povećanje koeficijenta nastavlja. U toj borbi je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, napravio gaf prozvavši predsjednicu Grabar-Kitarović, ali i predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 5 Nokaut s Pantovčaka Analiza Ivane Petrović: "Milanović je ovo dugo pripremao, a trebao je objaviti datum i zašutjeti. Čeka nas izrazito prljava kampanja" Pregled tjedna - Ivana Petrović najvažniji događaji Strah od terorističkih napada, prosvjed svinjogojaca, ostavka šefa HEP-a i Jakuševac obilježili su tjedan

Za rješenje problema se nikad ne pozivaju kandidati na izborima već aktualna vlast. Miješati kandidata Škoru ili nekog drugog je gaf jer to poprima oblik politiziranja i štrajk stavlja van stvarnog konteksta. Plaće prosvjetara mogu bit tema u debatama kad službeno započne kampanja za predsjedničke izbore. Tada svi ravnopravno mogu plasirati svoju ideju za rješenje plaća učitelja i dobit jednak medijski tretman.

HDZ je za njihov skori kongres svojim pučanima iznajmio veliku vijećnicu Sabora. I svi se pale naknadno. Naime, činjenica  je da je stranka tražila suglasnost Predsjedništva Sabora i izmjenu pravilnika kako bi kongres bio odobren. Za su bili svi potpredsjednici osim Bože Petrova, koji je bio suzdržan. Naši zastupnici uvijek kazne. Ovo je loša odluka i loša poruka, ali zašto narodni zastupnici to nisu osporili na vrijeme? 

Spolni odnos bez pristanka u Kaznenom zakonu više neće postojati te će se sada to smatrati silovanjem. Vlada je usvojila paket izmjena Kaznenog zakona iz kojeg se izbacuje i sramoćenje koje doista nije imalo ni pravnog ni stvarnog smisla. Sve super ali nas zanima što je sa paketom antipedofilskih zakona i jesu li došli na red u Saboru. Pedofilija treba postat kažnjivo djelo koje nikad ne zastarijeva.

Zlo pedofilije i efebofilije je veliki problem zapadnog svijeta, i to ne samo unutar Crkve, kako se u nas percipira. Britanski establishment, medijski i politički slučajevi u Nizozemsko, koja je čak osnivala i pedofilsku stranku, slučajevi u Norveškoj. Sve je ili zataškano ili su ih pojeli neprimjereni rokovi.

Više o događajima koji su obilježili protekli tjedan možete pogledati u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene