Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgođeno zbog lošeg vremena

SUZAH prebacio događanje za Dan autizma - dođite u subotu na Jarun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga za autizam Zagreb i Savez udruga za autizam Hrvatske i ove godine pripremaju obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. S obzirom na loše vrijeme 2. travnja, kada se tradicionalno obilježava ovaj dan, događanje je prebačeno na 9. travnja.

Za sve sudionike će biti organiziran niz aktivnosti kojima je namjera osvijestiti sugrađane o promicanju prava i poboljšanju kvalitete života osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..."

Glavni cilj događanja je pružiti potporu osobama s poremećajem iz spektra autizma, a obiteljima i osobama iz njihovog bliskog okruženja poručiti da nisu sami i da Udruga aktivno radi na poboljšanju uvjeta života osoba s PSA. Pokrovitelj ovogodišnjeg obilježavanja je Grad Zagreb i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji će se obratiti okupljenima. Dolazak su najavili i predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Grad Zagreb je ovaj dan već podržao simboličkom aktivnošću – fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice 2. travnja su bile obojane u plavo svjetlo u znak podrške osobama s poremećajem iz spektra autizma.

Obilježavanje će se održati na Malom jezeru Rekreacijsko sportskog centra Jarun s početkom u 11 sati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene