Županijski sud u Zadru (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Županijski sud u Zadru (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sudac Ivan Marković, koji je osumnjičene za silovanje maloljetnice pustio na slobodu, otvorio je bolovanje. Zbog toga je odgođeno i ročište u predmetu protiv oca s Paga koji je djecu bacio s balkona.


''Rasprava zakazana u kaznenom predmetu koji se vodi protiv okrivljenog muškarca, a koja se trebala održati 16. i 17. studenog 2019. godine kao i druga ročišta koja su bila zakazana za ovaj tjedan kod suca Markovića odgođena su zbog bolovanja uredujućeg suca'', potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Vezani članci Privođenje petorice mladića u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Policija privela osumnjičenike: Petorica koja se terete za stravičan slučaj silovanja kod Zadra u pritvoru ostaju 30 dana Prosvjed u Zadru (Foto: screenshot Antifjaka) Prosvjed ispred zadarskog suda: Mladi u crnom poslali znakovitu poruku nakon puštanja osumnjičenih za silovanje

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je rekao da je sudac koji je donio odluku o puštanju primio ozbiljne prijetnje, pa je i za njega zatražena zaštita.

Odluka suca istrage Županijskog suda u Zadru da se petorica osumnjičenih za silovanje maloljetne djevojke puste na slobodu uz mjere zabrane približavanja žrtvi i komuniciranja s njom te obvezu javljanja u policijsku postaju dvaput mjesečno, izazvala je ogorčenje javnosti. Do kraja tjedna očekuje se odluka na žalbu na neodređivanje istražnog zatvora.

Za petak je najavljen prosvjed ispred zgrade Suda u Zadru, a u subotu u Zagrebu, Rijeci i Puli.